iltasyazilim
FD Üye
Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet hazır yufka
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 kahve fincanı sıvı yağ
Tava ve böreğin üzeri için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı;
*Peynir ve maydanoz
*Yeterli miktarda
Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi Yapılışı Kolay ve bir o kadar lezzetli bir börek çayınız hazır olana dek börekte hazır
Pişirecegimiz tava 28 cm çapında
Önce yumurtalar, süt ve sıvı yağ çırpılır tavanın tabanı ve yanları yağın yarısıyla yağlanır Bir bütün yufka tavanın dışına sarkacak şekilde düzgün şekilde serilir üzerine hazırlanan sıvı karışım dökülür İkinci yufka bütün olarak fazla sıkıştırılmadan havalı şekilde büzüştürülerek yerleştirilir
Üzerine peynirli harç yayılır diğer yufka ikiye bölünerek harcın üzerine döşenir üzerine sıvı karışım dökülür yufkanın diğer yarısı üzerine döşenir yine sıvı karışım dökülür Bunun üzerine tavanın yanından sarkan yufkalar kapatılır ve üzerine yağın geri kalanı sürülür üzerine kapak kapatılır ocağın üzerine konarak kısık ateşte altı kızarıncaya dek kontrollü şekilde tavayı çevirerek pişirilir Spatula yardımıyla kontrol edilir altı kızardıktan sonra kapak veya tabak yardımıyla ters çevrilir ocağa yeniden konur üzeride piştikten sonra servis tabağına alınır
Afiyet olsun
*3 adet hazır yufka
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 kahve fincanı sıvı yağ
Tava ve böreğin üzeri için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı;
*Peynir ve maydanoz
*Yeterli miktarda
Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi Yapılışı Kolay ve bir o kadar lezzetli bir börek çayınız hazır olana dek börekte hazır
Pişirecegimiz tava 28 cm çapında
Önce yumurtalar, süt ve sıvı yağ çırpılır tavanın tabanı ve yanları yağın yarısıyla yağlanır Bir bütün yufka tavanın dışına sarkacak şekilde düzgün şekilde serilir üzerine hazırlanan sıvı karışım dökülür İkinci yufka bütün olarak fazla sıkıştırılmadan havalı şekilde büzüştürülerek yerleştirilir
Üzerine peynirli harç yayılır diğer yufka ikiye bölünerek harcın üzerine döşenir üzerine sıvı karışım dökülür yufkanın diğer yarısı üzerine döşenir yine sıvı karışım dökülür Bunun üzerine tavanın yanından sarkan yufkalar kapatılır ve üzerine yağın geri kalanı sürülür üzerine kapak kapatılır ocağın üzerine konarak kısık ateşte altı kızarıncaya dek kontrollü şekilde tavayı çevirerek pişirilir Spatula yardımıyla kontrol edilir altı kızardıktan sonra kapak veya tabak yardımıyla ters çevrilir ocağa yeniden konur üzeride piştikten sonra servis tabağına alınır
Afiyet olsun