
Hazır yufkayla dakikalar içinde nefes kesen bir börek hazırlamak istiyorsanız tava böreğini deneyin. Fırında pişirilen böreklerden ayırt edilmesi mümkün olmayan tava böreği, herkesin yapabileceği bir tanımdır. Çıtır çıtır dış katmanı, yumuşacık içi ve uzayıp giden peyniri ile ağzınızı sulandıracak tava böreği ile karşınızdayız. Pratik tava böreği materyalleri ve detaylı üretim etabına içeriğimizde yer verdik. İşte tava böreği tarifi…
Tava böreği dar vakitlerde yardımınıza koşacak. Fırın temizleme kaygısı olmadan kısa müddette pratik tava böreğini çay hazır olana kadar pişirebilirsiniz. Peynirli, patatesli yahut ıspanaklı canınız nasıl isterse iç gerecini hazırlayarak tava böreği üretimine başlayabilirsiniz. Bilhassa hazır yufka ile yapılıyor olmasının da kolaylık sağladığı tava böreği, çat kapı gelen konuklar ve hafta sonu kahvaltıları için sıklıkla tercih edilmektedir. Pekala, tava böreği nasıl yapılır? İşte tava böreğinin imaline dair her şey…
Tava Böreği İçin Gereken Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı
1. Börek yapmak için uygun bir tavanın tabanını sıvı yağ ile güzelce yağlayın.
2. İç harcı hazırlamak için süt, yumurta ve sıvı yağı çırpın.
3. Bir adet yufkayı alın ve tavanın üzerine kenarları dışarıda kalacak halde yerleştirin.
4. Akabinde öteki yufkayı ikiye bölüp yarısını iri kesimlere bölerek gelişi hoş bir formda birinci yufkanın üzerine koyun.
5. Üzerine sos karışımının yarısını sürün.
6. Yarım yufka daha parçaladıktan sonra kaşar peynir, beyaz peynir ve maydanozdan oluşan iç harcı serpiştirin.
7. Kalan yufkayı da parçalayıp koyduktan sonra sosu sürüp son kalan yufkayı da tıpkı formda tavaya parçalayın.
8. Birinci sarkan katmanı böreğin üzerine kapatın. Kısık ateşte, ağzı kapalı bir halde böreğin her iki kısmını da pişirin.
9. Pişen börek ılıdığında üçgen ya da kare dilim halinde keserek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.