iltasyazilim
FD Üye
Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 yufka
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
İçi İçin;
*Orta boy bir kase kasar rendesi
*Orta boy bir kase beyaz peynir
*Orta boy bir kase çeçil peyniri
*İsteğe bağlı kavurma
Tava Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle iç malzemelerimizi hazır ediyoruz yumurta yağ ve sütü karıştırıyoruz (ben pek yumurta koksun istemediğim için tek yumurta kullandım siz 2 veya 3 de kullanabilirsiniz)
*Tavamızı yağlıyoruz ilk yufkayı kenarları dışa sarkar vaziyette tavaya seriyoruz iç harçtan koyuyoruz
*İkinci yufkanın da yarısını koyuyoruz yine yumurta harcından sürüyoruz, ikinci yufkanın öbür yarısını da serip tekrar yumurtalı harçtan sürüyoruz
*Kaşar peyniri ve çeçil peyniri de ekleyip üçüncü yufkayı da seriyoruz, yumurtalı harçtan sürüp yufkanın dışarıda kalan kısmıyla kapatıyoruz
*Kısık ateşle altı ve üstü kızarana kadar çevirip pişiriyoruz
Afiyet olsun?
*3 yufka
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
İçi İçin;
*Orta boy bir kase kasar rendesi
*Orta boy bir kase beyaz peynir
*Orta boy bir kase çeçil peyniri
*İsteğe bağlı kavurma
Tava Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle iç malzemelerimizi hazır ediyoruz yumurta yağ ve sütü karıştırıyoruz (ben pek yumurta koksun istemediğim için tek yumurta kullandım siz 2 veya 3 de kullanabilirsiniz)
*Tavamızı yağlıyoruz ilk yufkayı kenarları dışa sarkar vaziyette tavaya seriyoruz iç harçtan koyuyoruz
*İkinci yufkanın da yarısını koyuyoruz yine yumurta harcından sürüyoruz, ikinci yufkanın öbür yarısını da serip tekrar yumurtalı harçtan sürüyoruz
*Kaşar peyniri ve çeçil peyniri de ekleyip üçüncü yufkayı da seriyoruz, yumurtalı harçtan sürüp yufkanın dışarıda kalan kısmıyla kapatıyoruz
*Kısık ateşle altı ve üstü kızarana kadar çevirip pişiriyoruz
Afiyet olsun?