iltasyazilim
FD Üye
Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 adet*yufka
*2 adet*büyük boy yumurta
*1 adet*yumurta sarısı
*100 gram*peynir
*34 dal*çok küçük doğranmış maydanoz
*2 yemek kaşığı*süt
*Sıvı yağ
*5 yemek kaşığı*sade soda
*12 (yarım) çay kaşığı pul biber
*12 (yarım) çay kaşığı*tuz
*karabiber
Tava Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Yarım yufkayı mümkün olduğunca küçük küçük parçalayıp orta boy bir kaseye alın (Yufkaları yeteri kadar küçük parçalamazsanız çiğ kalabilirler )
*Üzerine yumurta, ufalanmış peynir, maydanoz, süt ve baharatları ekleyin iyice karıştırın Yumurta bütün yufkaları ıslatsın ve her şey birbirine geçsin
*Tavanızın dibini sıvı yağ ile yağlayın ve kısık ateşte ısıtın
*Tavanızın üzerine bütün haldeki yufkayı dikkatlice serin Harcı yufkanın ortasına dökün Yufkanın tavanın tabanına değen her yerine gelecek şekilde harcı dağıtın
*Dışarıda kalan kenarları harcın üzerine mümkün olduğunca muntazam şekilde katlayın
*Soda ve yumurta sarısını iyice çırpıp, tavadaki böreğin üzerine dökün ve dağıtın
*10 dakika sonra böreği ters çevirin ve üst tarafının da pişmesini sağlayın
*Servis ederken altta kalan kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alın, üzerinde tereyağ gezdirin ve pizza gibi dilimleyin
Pişerken üzerine kapak kapatmak daha nemli ve yumuşak bir hamur elde etmenize yardımcı olur
*1, 5 adet*yufka
*2 adet*büyük boy yumurta
*1 adet*yumurta sarısı
*100 gram*peynir
*34 dal*çok küçük doğranmış maydanoz
*2 yemek kaşığı*süt
*Sıvı yağ
*5 yemek kaşığı*sade soda
*12 (yarım) çay kaşığı pul biber
*12 (yarım) çay kaşığı*tuz
*karabiber
Tava Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Yarım yufkayı mümkün olduğunca küçük küçük parçalayıp orta boy bir kaseye alın (Yufkaları yeteri kadar küçük parçalamazsanız çiğ kalabilirler )
*Üzerine yumurta, ufalanmış peynir, maydanoz, süt ve baharatları ekleyin iyice karıştırın Yumurta bütün yufkaları ıslatsın ve her şey birbirine geçsin
*Tavanızın dibini sıvı yağ ile yağlayın ve kısık ateşte ısıtın
*Tavanızın üzerine bütün haldeki yufkayı dikkatlice serin Harcı yufkanın ortasına dökün Yufkanın tavanın tabanına değen her yerine gelecek şekilde harcı dağıtın
*Dışarıda kalan kenarları harcın üzerine mümkün olduğunca muntazam şekilde katlayın
*Soda ve yumurta sarısını iyice çırpıp, tavadaki böreğin üzerine dökün ve dağıtın
*10 dakika sonra böreği ters çevirin ve üst tarafının da pişmesini sağlayın
*Servis ederken altta kalan kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alın, üzerinde tereyağ gezdirin ve pizza gibi dilimleyin
Pişerken üzerine kapak kapatmak daha nemli ve yumuşak bir hamur elde etmenize yardımcı olur