iltasyazilim
FD Üye
Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
*1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
*1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
*1 kahve bardağı ılık su
*İsteğe bağlı tuz
Tava Böreği Tarifi Yapılışı Yok böyle börek desem yeridir Uzun zaman oldu yapalı ama bir türlü yükleyemedim Aslında uzun zamandır pek tarif yüklemiyorum Neyse biz tarifimize geçelim hemen
Besmelemizi unutmayalım
Ellerimizi yıkayalım
Şimdi tavamızı alalım
Hafiften bi ısıtalım
Tereyağımızmargarinimiz yarısını tavamıza alalım
Bi iki tur döndürelim ki erisin
Eridi mi?
Süper
Şimdi fırça yardımı ile tavamızın heryerini güzelce yağlayalım
İlk yufkamızı alalım
Tavamıza yerleştirelim dışarda kalan kısmın yırtılmamasına özen gösterelim
İkinci yufkamızı parça parça bölelim
Tavamızın tabanına bir kat daha olacak şekilde yerleştirelim
Üzerine biraz kaşar rendemizden serpiştirelim
İkinci yufkamızdan kalan parçalar ile kaşarımızın üzerini kapatalım
Birazcık su serpiştirelim
Tekrar kaşarımızdan serpiştirelim
Yufka parçaları kaldıysa kaşarımızın üzerini kapatalım
Yok kalmadıysa üçüncü yufkamızın ortasını tavamıza göre ayarlayıp etrafını keselim
Bu da tamam
Şimdi birazcık su serpiştirelim tekrar
Üzerine yine kaşar ekleyelim
Tamam şimdi tavamızın büyüklüğüne göre kestiğimiz yufkamızı koyalım
Etrafını güzelce ıslatalım
İlk yufkamız tavamızdan sarkıyordu ya heh şimdi onun o sarkan kısımlarını içe doğru kapatalım
Kapattık ama öbür yufkaya yapışmıyor değil mi
Tamam sıkıntı yok merak etmeyin
Kalan suyumuzu yapışmayan kenarları yapıştırmak için kullanacağız
Sıra geldi pişirmeye
Ateşimizi yakalım
Tavamızı ateşe alalım
Tavamızın kapağını kapatalım
Orta harlı ateşte yaklaşık 10 dakika pişirelim
Ki bu süre zarfında kızarması da gerekiyor eğer kızarmadıysa biraz daha bekletelim ki kızarsın
Kızardı mı?
Eyvallah
Şimdi böreğimizi düz bi tabağa ters çevirelim
Dikkat edelim ama
Çevirdik mi?
Tamam
Önce kalan yağımız ile tavamızı yağlayalım
Şimdi pişirmediğimiz tarafı dikkatli bir şekilde tavamıza yerleştirelim
Pişmemiş tarafı da pişirelim
İki tarafı da güzelce kızarsın böreğimizin
Kızardı dimi
Şimdi sıcak sıcak servis yapalım ki kaşarımız katılaşmasın
~•~AFİYET OLSUN~•~
*3 adet yufka
*1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
*1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
*1 kahve bardağı ılık su
*İsteğe bağlı tuz
Tava Böreği Tarifi Yapılışı Yok böyle börek desem yeridir Uzun zaman oldu yapalı ama bir türlü yükleyemedim Aslında uzun zamandır pek tarif yüklemiyorum Neyse biz tarifimize geçelim hemen
Besmelemizi unutmayalım
Ellerimizi yıkayalım
Şimdi tavamızı alalım
Hafiften bi ısıtalım
Tereyağımızmargarinimiz yarısını tavamıza alalım
Bi iki tur döndürelim ki erisin
Eridi mi?
Süper
Şimdi fırça yardımı ile tavamızın heryerini güzelce yağlayalım
İlk yufkamızı alalım
Tavamıza yerleştirelim dışarda kalan kısmın yırtılmamasına özen gösterelim
İkinci yufkamızı parça parça bölelim
Tavamızın tabanına bir kat daha olacak şekilde yerleştirelim
Üzerine biraz kaşar rendemizden serpiştirelim
İkinci yufkamızdan kalan parçalar ile kaşarımızın üzerini kapatalım
Birazcık su serpiştirelim
Tekrar kaşarımızdan serpiştirelim
Yufka parçaları kaldıysa kaşarımızın üzerini kapatalım
Yok kalmadıysa üçüncü yufkamızın ortasını tavamıza göre ayarlayıp etrafını keselim
Bu da tamam
Şimdi birazcık su serpiştirelim tekrar
Üzerine yine kaşar ekleyelim
Tamam şimdi tavamızın büyüklüğüne göre kestiğimiz yufkamızı koyalım
Etrafını güzelce ıslatalım
İlk yufkamız tavamızdan sarkıyordu ya heh şimdi onun o sarkan kısımlarını içe doğru kapatalım
Kapattık ama öbür yufkaya yapışmıyor değil mi
Tamam sıkıntı yok merak etmeyin
Kalan suyumuzu yapışmayan kenarları yapıştırmak için kullanacağız
Sıra geldi pişirmeye
Ateşimizi yakalım
Tavamızı ateşe alalım
Tavamızın kapağını kapatalım
Orta harlı ateşte yaklaşık 10 dakika pişirelim
Ki bu süre zarfında kızarması da gerekiyor eğer kızarmadıysa biraz daha bekletelim ki kızarsın
Kızardı mı?
Eyvallah
Şimdi böreğimizi düz bi tabağa ters çevirelim
Dikkat edelim ama
Çevirdik mi?
Tamam
Önce kalan yağımız ile tavamızı yağlayalım
Şimdi pişirmediğimiz tarafı dikkatli bir şekilde tavamıza yerleştirelim
Pişmemiş tarafı da pişirelim
İki tarafı da güzelce kızarsın böreğimizin
Kızardı dimi
Şimdi sıcak sıcak servis yapalım ki kaşarımız katılaşmasın
~•~AFİYET OLSUN~•~