Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tava Ekmeği (Anneanne Tarifi)

Tava Ekmeği (Anneanne Tarifi)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Tava Ekmeği (Anneanne Tarifi) İçin Malzemeler

*Un
*Su
*Yaş maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Zeytinyağı ya da tereyağı

Tava Ekmeği (Anneanne Tarifi) Yapılışı Öncelikle mayamızı ılık su ve şeker ile eritelim, unun içine mayayı ve tuzu ekleyelim Yapacağınız kaba göz kararı unu ve suyu ayarlayın hamur cıvık olacak elinize yapışacak şekilde ve tavanın dibine yazdığınızda 2 parmak kalınlığında olmalı Hamurunuz kıvamını aldığınında çok az tavanızın dibini ve elinizi yağlayın fazla yağlamamaya dikkat edin çünkü fazla yağ ekmeği kızartır sertleştirir Tavamızın kapağını kapatalım cam kapak olmasın çünkü terleme yapar Tavanızı en kısık ateşe koyun 20 dakikada bir yüzü pişer daha sonra ters çevirin diğer yüzü de 1015 dk da pişer zaten kokusu ve kızarıklığıyla kendini belli eder Mis kokulu ekmeklerinizi dilimleyip sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz artık afiyet olsun
 
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt