iltasyazilim
FD Üye
Tava Ekmeği (Anneanne Tarifi) İçin Malzemeler
*Un
*Su
*Yaş maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Zeytinyağı ya da tereyağı
Tava Ekmeği (Anneanne Tarifi) Yapılışı Öncelikle mayamızı ılık su ve şeker ile eritelim, unun içine mayayı ve tuzu ekleyelim Yapacağınız kaba göz kararı unu ve suyu ayarlayın hamur cıvık olacak elinize yapışacak şekilde ve tavanın dibine yazdığınızda 2 parmak kalınlığında olmalı Hamurunuz kıvamını aldığınında çok az tavanızın dibini ve elinizi yağlayın fazla yağlamamaya dikkat edin çünkü fazla yağ ekmeği kızartır sertleştirir Tavamızın kapağını kapatalım cam kapak olmasın çünkü terleme yapar Tavanızı en kısık ateşe koyun 20 dakikada bir yüzü pişer daha sonra ters çevirin diğer yüzü de 1015 dk da pişer zaten kokusu ve kızarıklığıyla kendini belli eder Mis kokulu ekmeklerinizi dilimleyip sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz artık afiyet olsun
*Un
*Su
*Yaş maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Zeytinyağı ya da tereyağı
Tava Ekmeği (Anneanne Tarifi) Yapılışı Öncelikle mayamızı ılık su ve şeker ile eritelim, unun içine mayayı ve tuzu ekleyelim Yapacağınız kaba göz kararı unu ve suyu ayarlayın hamur cıvık olacak elinize yapışacak şekilde ve tavanın dibine yazdığınızda 2 parmak kalınlığında olmalı Hamurunuz kıvamını aldığınında çok az tavanızın dibini ve elinizi yağlayın fazla yağlamamaya dikkat edin çünkü fazla yağ ekmeği kızartır sertleştirir Tavamızın kapağını kapatalım cam kapak olmasın çünkü terleme yapar Tavanızı en kısık ateşe koyun 20 dakikada bir yüzü pişer daha sonra ters çevirin diğer yüzü de 1015 dk da pişer zaten kokusu ve kızarıklığıyla kendini belli eder Mis kokulu ekmeklerinizi dilimleyip sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz artık afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.