iltasyazilim
FD Üye
Tavada Alabalık Nasıl Pişirilir lütfen tanımlama edermisiniz teşekkürler
Cevap: Tavada Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Tava
Malzemeler
8 adet alabalık
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan akıcı yağ
Hazırlanışı
Alabalıkların yüzgeçleri kesilip içi çıkarılır ve solungaçları çekilerek alınır Tamamen temizlenene kadar yıkanarak süzülür Kağıt peçete ya da temiz bir bezle balıkların suyu alınır Tavaya akıcı yağ ve tereyağ koyarak kızdırılır Balıklar unlanır ve silkelenerek artı unlarından kurtarılır Tava iyice kızınca balıkların sırtları size bakacak şekilde yağa konur 45 dakika kızarana değin bir tarafı pişirilir ve değişik yüzü çevrilip 45 dakika daha kızartılır Balıkların karın tarafları size bakacak şekilde servis tabağına alınır Tabağın kenarları isteğe tarafından süslenir ve kalan tereyağ eritilip üzerine bir limonun suyu ek edilir Hazırlanan sos balıkların üstüne dökülür *
Cevap: Tavada Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Tava
Malzemeler
8 adet alabalık
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan akıcı yağ
Hazırlanışı
Alabalıkların yüzgeçleri kesilip içi çıkarılır ve solungaçları çekilerek alınır Tamamen temizlenene kadar yıkanarak süzülür Kağıt peçete ya da temiz bir bezle balıkların suyu alınır Tavaya akıcı yağ ve tereyağ koyarak kızdırılır Balıklar unlanır ve silkelenerek artı unlarından kurtarılır Tava iyice kızınca balıkların sırtları size bakacak şekilde yağa konur 45 dakika kızarana değin bir tarafı pişirilir ve değişik yüzü çevrilip 45 dakika daha kızartılır Balıkların karın tarafları size bakacak şekilde servis tabağına alınır Tabağın kenarları isteğe tarafından süslenir ve kalan tereyağ eritilip üzerine bir limonun suyu ek edilir Hazırlanan sos balıkların üstüne dökülür *