iltasyazilim
FD Üye
Tavada Bazlama Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*45 yemek kaşığı mısır unu
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı rende kasar
*Tuz
*Su
İÇ MALZEMESİ;
*250 gr kıyma
*2 adet kuru soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber tercihen acı
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Kimyon
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavada Bazlama Börek Tarifi Yapılışı Evet harika bir lezzet ister kahvaltıya isterseniz öğleden sonra çaylarının yanına süper bir lezzet ben kıymalı yaptım, arzu ederseniz peynirli ve ıspanaklı da yapabilirsiniz
Önce hamuru yoğurup kabarması için kenara alalım
Diğer tarafta iç malzemesi için kıymayı tavaya alıp suyu çekene dek kavuralım ve yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri de ekleyip kavuralım ocaktan alıp soğutalım
Kabaran hamuru ikiye bölelim, açma aşamasını bolca mısır unuyla yapıyoruz tavanın büyüklüğü kadar açıp hamuru tavaya alalım ve kaşarın yarısını *serpip kıymayı ilave edelim Kalan kaşar peynirini de serpiştirip diğer hamuru da açıp kıymanın üstünü kapatalım ve yanlarından güzelce kapatıp iki hamuru birleştirelim Önce kısık ateşte pişirip sonra ocağın ateşini hafifçe yükseltip öyle pişirelim Son aşamasında böreğimizin her iki tarafını *tereyağıyla pişirip hafif soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Ben hamuru aksamdan yoğurdum sabah kahvaltısı için hazırdı Kahvaltı için yapacaksanız iç malzemesini de akşamdan yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
*3 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*45 yemek kaşığı mısır unu
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı rende kasar
*Tuz
*Su
İÇ MALZEMESİ;
*250 gr kıyma
*2 adet kuru soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber tercihen acı
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Kimyon
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavada Bazlama Börek Tarifi Yapılışı Evet harika bir lezzet ister kahvaltıya isterseniz öğleden sonra çaylarının yanına süper bir lezzet ben kıymalı yaptım, arzu ederseniz peynirli ve ıspanaklı da yapabilirsiniz
Önce hamuru yoğurup kabarması için kenara alalım
Diğer tarafta iç malzemesi için kıymayı tavaya alıp suyu çekene dek kavuralım ve yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri de ekleyip kavuralım ocaktan alıp soğutalım
Kabaran hamuru ikiye bölelim, açma aşamasını bolca mısır unuyla yapıyoruz tavanın büyüklüğü kadar açıp hamuru tavaya alalım ve kaşarın yarısını *serpip kıymayı ilave edelim Kalan kaşar peynirini de serpiştirip diğer hamuru da açıp kıymanın üstünü kapatalım ve yanlarından güzelce kapatıp iki hamuru birleştirelim Önce kısık ateşte pişirip sonra ocağın ateşini hafifçe yükseltip öyle pişirelim Son aşamasında böreğimizin her iki tarafını *tereyağıyla pişirip hafif soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Ben hamuru aksamdan yoğurdum sabah kahvaltısı için hazırdı Kahvaltı için yapacaksanız iç malzemesini de akşamdan yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN