iltasyazilim
FD Üye
Tavada Bazlama (Lavaş) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*2 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
*1 çay bardağından az eksik sıvı yağ
Tavada Bazlama (Lavaş) Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına un, kabartma tozu, tuz konulur ve sıvı yağ hariç tüm malzemelerle kulak memesi gibi yumuşak bir hamur yapıyoruz Daha sonra elimizi sıvı yağa batırıp güzelce yoğuruyoruz ve bezelere bölüp açıyoruz Açılan bezeleri bir bez üzerinde 2 dakika bekletip sıcak tavaya koyup üzerine kapağını kapatıyoruz Eğer ufacık balonlar olduysa çeviriyoruz (Yumuşak bir bazlama olsun diye fazla bekletmiyoruz tavada ve pişen bazlamaları bir beze sarıyoruz yumuşak olsun diye) Afiyet olsun
*1 kg un
*2 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
*1 çay bardağından az eksik sıvı yağ
Tavada Bazlama (Lavaş) Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına un, kabartma tozu, tuz konulur ve sıvı yağ hariç tüm malzemelerle kulak memesi gibi yumuşak bir hamur yapıyoruz Daha sonra elimizi sıvı yağa batırıp güzelce yoğuruyoruz ve bezelere bölüp açıyoruz Açılan bezeleri bir bez üzerinde 2 dakika bekletip sıcak tavaya koyup üzerine kapağını kapatıyoruz Eğer ufacık balonlar olduysa çeviriyoruz (Yumuşak bir bazlama olsun diye fazla bekletmiyoruz tavada ve pişen bazlamaları bir beze sarıyoruz yumuşak olsun diye) Afiyet olsun