iltasyazilim
FD Üye
Tavada D Börek (Çökelekli Semizotlu) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*9 su bardağı un
*Tuz
*Yeteri kadar su
İç malzeme;
*300 gr çökelek
*1*bağ semizotu
*2 tane orta boy soğan
*Pul biber
*Yağ
*Tuz
Tavada D Börek (Çökelekli Semizotlu) Tarifi Yapılışı İlk önce böreğimizin hamurunu yoğurup, dinlendirelim Hamurumuz ne çok sert nede çok yumuşak olacak Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert olacak Daha sonra iç malzememizi hazırlayalım Önce soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp tavada kavuralım Soğanlar pembeleşince içine çökeleğimizi katalım Daha sonra doğradığımız semiz otlarını tuz ve pulbiberi de ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım Daha sonra dinlenen hamurlarımızdan küçük bezeler halinde dökelim Yaklaşık 22 tane beze çıkacak ve hamurlarımızı oklavayla açalım İç malzememizi açtığımız hamurun yarısına eşit şekilde serpiştirelim ve diğer yarısınada üstüne kapatarak etrafını bir çay tabağı yardımıyla keselim Diğer taraftan ısıtılan tavada böreklerimizi ağır ateşte iki tarafını da pişirelim Pişen böreklerimizi de margarinle yağlayarak işlemleri bu şekilde tamamlayalım Afiyet olsun
*9 su bardağı un
*Tuz
*Yeteri kadar su
İç malzeme;
*300 gr çökelek
*1*bağ semizotu
*2 tane orta boy soğan
*Pul biber
*Yağ
*Tuz
Tavada D Börek (Çökelekli Semizotlu) Tarifi Yapılışı İlk önce böreğimizin hamurunu yoğurup, dinlendirelim Hamurumuz ne çok sert nede çok yumuşak olacak Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert olacak Daha sonra iç malzememizi hazırlayalım Önce soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp tavada kavuralım Soğanlar pembeleşince içine çökeleğimizi katalım Daha sonra doğradığımız semiz otlarını tuz ve pulbiberi de ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım Daha sonra dinlenen hamurlarımızdan küçük bezeler halinde dökelim Yaklaşık 22 tane beze çıkacak ve hamurlarımızı oklavayla açalım İç malzememizi açtığımız hamurun yarısına eşit şekilde serpiştirelim ve diğer yarısınada üstüne kapatarak etrafını bir çay tabağı yardımıyla keselim Diğer taraftan ısıtılan tavada böreklerimizi ağır ateşte iki tarafını da pişirelim Pişen böreklerimizi de margarinle yağlayarak işlemleri bu şekilde tamamlayalım Afiyet olsun