iltasyazilim
FD Üye
Tavada Glutensiz Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*Yarim paket glutensiz kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar glutensiz un ve ılık su
İç için;
*2 adet patates
*1 tutam maydanoz
*1 kalıp (paketin 14u) süzme peynir
*İsteğe göre secilen baharatlar
Tavada Glutensiz Poğaça Tarifi Yapılışı Glutensiz hayat neden kısıtlı olsun ki? Biz bu hayatla yeni tanıştık ve damak tadımıza uygun tarifleri kendimize göre yeniden düzenliyoruz Umarım glutensiz yasayanlar için yararlı oluyordur
Hamuru için; tüm malzemeler bir kapta ele yapışmayacak, kulak memesi kıvamında yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır (Ben bu hamuru aynı zamanda glutensiz ekmek yapmak için kullanıyorum,Ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp tavada pişiriyorumDilerseniz deneyebilirsiniz )
İçi için; 2 adet patates rendelenir, tavada az sıvı yağda öldürülür İçine maydanoz, peynir ve baharatlar eklenir
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır, elde yuvarlanarak açılırOrtasına iç malzeme eklendikten sonra midye şeklinde kapatılır ve tavada kızartılır İç malzeme isteğinize göre değiştirilebilir Afiyet olsun
*Yarim paket glutensiz kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar glutensiz un ve ılık su
İç için;
*2 adet patates
*1 tutam maydanoz
*1 kalıp (paketin 14u) süzme peynir
*İsteğe göre secilen baharatlar
Tavada Glutensiz Poğaça Tarifi Yapılışı Glutensiz hayat neden kısıtlı olsun ki? Biz bu hayatla yeni tanıştık ve damak tadımıza uygun tarifleri kendimize göre yeniden düzenliyoruz Umarım glutensiz yasayanlar için yararlı oluyordur
Hamuru için; tüm malzemeler bir kapta ele yapışmayacak, kulak memesi kıvamında yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır (Ben bu hamuru aynı zamanda glutensiz ekmek yapmak için kullanıyorum,Ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp tavada pişiriyorumDilerseniz deneyebilirsiniz )
İçi için; 2 adet patates rendelenir, tavada az sıvı yağda öldürülür İçine maydanoz, peynir ve baharatlar eklenir
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır, elde yuvarlanarak açılırOrtasına iç malzeme eklendikten sonra midye şeklinde kapatılır ve tavada kızartılır İç malzeme isteğinize göre değiştirilebilir Afiyet olsun