iltasyazilim
FD Üye
Tavada Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*1 çay bardağı süt
*Yeterince ılık su
*1 çay kaşığı toz maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı* sıvı yağ
*5 kaşık tereyağ
Tavada Gözleme Tarifi Yapılışı
Öncelikle mayamızı kabımıza alalım, süt ve bir bardak ılık su ekleyelim ,mayayı ve sütü yumuşak olması için ekliyorum ,daha sonra unumuzu ve tuzu ekleyelim yavaş yavaş su ihtiyaç duyarsak ekleyelim Su miktarı una göre değişiyor ele yapışmayan poğaça hamurundan biraz sert bir hamur olacak Daha sonra hamurumuzu mandalina boyutunda ayırarak bezeler yapalım 20 dk dinlendirelim ve sıvı yağımızı ve tereyağımızı karıştıralım tereyağ eriyene kadar ısıtalım mayalanan hamurlarımızımerdane yardımıyla unlayarak açalım ve yağlayalım Dörde katlayın önceki mi ucunu ortada birleştirerek birbirine kapatın daha sonra tekrar yağlayıp kalan uçları kapatın Biraz dinlendirdikten sonra merdaneyle çok inceltmeden seçin ısıttığımız tavamıza koyalım ,kısık ateşte arkası önü kızarana kadar pişirelim Üstünü yağlayalım, isterseniz açıp içine peynirde koyabilirsiniz ben bazılarını öyle yaptım ,afiyet olsun*
*1 kg un
*1 çay bardağı süt
*Yeterince ılık su
*1 çay kaşığı toz maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı* sıvı yağ
*5 kaşık tereyağ
Tavada Gözleme Tarifi Yapılışı
Öncelikle mayamızı kabımıza alalım, süt ve bir bardak ılık su ekleyelim ,mayayı ve sütü yumuşak olması için ekliyorum ,daha sonra unumuzu ve tuzu ekleyelim yavaş yavaş su ihtiyaç duyarsak ekleyelim Su miktarı una göre değişiyor ele yapışmayan poğaça hamurundan biraz sert bir hamur olacak Daha sonra hamurumuzu mandalina boyutunda ayırarak bezeler yapalım 20 dk dinlendirelim ve sıvı yağımızı ve tereyağımızı karıştıralım tereyağ eriyene kadar ısıtalım mayalanan hamurlarımızımerdane yardımıyla unlayarak açalım ve yağlayalım Dörde katlayın önceki mi ucunu ortada birleştirerek birbirine kapatın daha sonra tekrar yağlayıp kalan uçları kapatın Biraz dinlendirdikten sonra merdaneyle çok inceltmeden seçin ısıttığımız tavamıza koyalım ,kısık ateşte arkası önü kızarana kadar pişirelim Üstünü yağlayalım, isterseniz açıp içine peynirde koyabilirsiniz ben bazılarını öyle yaptım ,afiyet olsun*