iltasyazilim
FD Üye
Tavada Ispanak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 kök ıspanak
*Tuz
*Karabiber
*Kaşar
*Zeytinyağı
*Çok az taze soğan
*2 adet yufka
*1 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*Üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Tavayı yağlamak için;
*Sıvı yağ
Tavada Ispanak Böreği Tarifi Yapılışı
Ispanaklarımızı tertemiz oluncaya kadar yıkıyoruz İçine taze soğanı ince ince doğruyoruz Biraz kaşar rendeliyoruz Baharatlarını katıp karıştırıyoruz Yağladığımız tavaya yufkayı bölüp seriyoruz Bir yufka büyük geliyor Ben büyük teflon tavaya yaptım Sonra hazırladığımız sosu bir yumurta sıvı yağ sütü karıştırın Bir iki yemek kaşığı yufkanın üzerine dökün Parçalandığımız yufkanın kalanını sosa batırıp, tavaya döşüyoruz İçine iç mal koyuyoruz Üzerine diğer yufkayı parçalayıp sosa batırıp döşüyoruz Kalan yufka kenarlarını da katlayıp şeklini veriyoruz ve kısık ateşte kızartıyoruz Ocakta umarım beğenirsiniz biz severek yedik
*3 kök ıspanak
*Tuz
*Karabiber
*Kaşar
*Zeytinyağı
*Çok az taze soğan
*2 adet yufka
*1 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*Üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Tavayı yağlamak için;
*Sıvı yağ
Tavada Ispanak Böreği Tarifi Yapılışı
Ispanaklarımızı tertemiz oluncaya kadar yıkıyoruz İçine taze soğanı ince ince doğruyoruz Biraz kaşar rendeliyoruz Baharatlarını katıp karıştırıyoruz Yağladığımız tavaya yufkayı bölüp seriyoruz Bir yufka büyük geliyor Ben büyük teflon tavaya yaptım Sonra hazırladığımız sosu bir yumurta sıvı yağ sütü karıştırın Bir iki yemek kaşığı yufkanın üzerine dökün Parçalandığımız yufkanın kalanını sosa batırıp, tavaya döşüyoruz İçine iç mal koyuyoruz Üzerine diğer yufkayı parçalayıp sosa batırıp döşüyoruz Kalan yufka kenarlarını da katlayıp şeklini veriyoruz ve kısık ateşte kızartıyoruz Ocakta umarım beğenirsiniz biz severek yedik
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.