
Tavada Karamelize Sebzeli Tavuk İncik Tanımı İçin Malzemeler
- 900 gr derisiz kemiksiz tavuk incik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarim çay bardağı soya sosu
- Çeyrek çay bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 3 diş rendelenmiş sarımsak (2 diş tüm sarımsak)
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 2 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 6-7 adet arpacık soğan
- 2 adet kuru soğan
Tavada Karamelize Sebzeli Tavuk İncik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nasıl yaptım?
- Tavukları küp küp doğradım.
- Marine edeceğim derin bir kaseye, marinesi için verilen bütün materyalleri ekleyip karıştırdım ve doğradığım tavukları ekleyip elimle güzelce karıştırdım.
- Daha sonra üzerini streçleyip buzdolabında en az 2 saat olacak halde dinlenmeye bıraktım.
- Bu sırada biberleri halka halka doğradım, soğanları ise yarım ay biçiminde doğrayıp sebzelerini hazırladım.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavayı güzelce ısıtıp tavukları ekledim. (tüm sosuyla birlikte) pişirmeye başladım.
- Tavuklar suyunu çekince doğradığım soğanları, arpacık soğanı ve biberleri ekleyip, sebzeler karamelize olana kadar pişirdim ve sıcak olarak servis yaptım.
Tavada Karamelize Sebzeli Tavuk İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı