iltasyazilim
FD Üye
Tavada Kolay Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 yufka
*6 kaşık sıvı yağ
*8 kaşık su
İç malzemesi; (isteğinize bağlı)
*Yarım demet maydanoz,
*Beyaz peynir veya kaşar
*
Tavada Kolay Börek Tarifi Yapılışı
1
*Oldukça pratik bir börek tarifi paylaşmak istiyorum Kahvaltıya veya beş çayına kolayca hazırlayabilirsiniz
*İç malzememizi hazırlamakla başlayabiliriz
*Ben maydanoz ve beyaz peynir kullandım Siz evdeki malzemeye göre değiştirebilirsiniz, ıspanak, lor veya tulum peyniri kullanabilirsiniz
*Yufkaları ikiye bölüp su ve sıvı yağ karışımını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürüyoruz
*İç harcımızın 14’ünü yufkanın uzun kenarına serpip rulo yapıyoruz ve gül şeklini veriyoruz
*Diğer yarım yufkalara da aynı işlemi yapıp etrafını dolandırıyoruz
*Tavayı çok az yağlayarak ocağa koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz
*Kontrollü bir şekilde pişiriyoruz
*Ben orta harlı ocağın yarım ayarında her bir yüzü 10’ar dakika olacak şekilde pişirdim
Afiyet olsun ??
*2 yufka
*6 kaşık sıvı yağ
*8 kaşık su
İç malzemesi; (isteğinize bağlı)
*Yarım demet maydanoz,
*Beyaz peynir veya kaşar
*
Tavada Kolay Börek Tarifi Yapılışı
1
*Oldukça pratik bir börek tarifi paylaşmak istiyorum Kahvaltıya veya beş çayına kolayca hazırlayabilirsiniz
*İç malzememizi hazırlamakla başlayabiliriz
*Ben maydanoz ve beyaz peynir kullandım Siz evdeki malzemeye göre değiştirebilirsiniz, ıspanak, lor veya tulum peyniri kullanabilirsiniz
*Yufkaları ikiye bölüp su ve sıvı yağ karışımını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürüyoruz
*İç harcımızın 14’ünü yufkanın uzun kenarına serpip rulo yapıyoruz ve gül şeklini veriyoruz
*Diğer yarım yufkalara da aynı işlemi yapıp etrafını dolandırıyoruz
*Tavayı çok az yağlayarak ocağa koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz
*Kontrollü bir şekilde pişiriyoruz
*Ben orta harlı ocağın yarım ayarında her bir yüzü 10’ar dakika olacak şekilde pişirdim
Afiyet olsun ??