iltasyazilim
FD Üye
Tavada Köy Peynirli Zarf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*6 su bardağı un
*2, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
*400 gr köy peyniri
*100 gr beyaz peynir
*1 adet büyük boy kuru soğan
*Bir tutam tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay kaşığı pul biber
*Yağlamak için tereyağ
Tavada Köy Peynirli Zarf Böreği Tarifi Yapılışı
Unu yoğurma kabına alın ve ve içine tuz katarak karıştırın Su ekleyerek hamurunuzu yoğurun ve yoğurduğunuz hamuru dinlendirin
Kuru soğanınızı küp doğrayın Doğradığınız soğanları yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavurun Ayrı bir yerde peynirlerinizi ezin Üzerine kavurduğunuz soğanları, yarım çay kaşığı pul biberi, kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın
Dinlenmiş hamurunuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak bezeler oluşturun Oluşturduğunuz bezeleri oklavayla çok az unla açarak yufkanızı oluşturun Oluşturduğunuz yufkanın ortasına peynirli harçtan koyun ve zarf şeklinde kapatın Oluşturduğunuz zarf böreğin ağzı açık olursa pişirmekte zorlanırsınız Kızdırdığınız tavada böreğinizi önlü arkalı pişirin ve sıcağıyla üzerine tereyağ sürerek servis yapın Oooh misss?
*6 su bardağı un
*2, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
*400 gr köy peyniri
*100 gr beyaz peynir
*1 adet büyük boy kuru soğan
*Bir tutam tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay kaşığı pul biber
*Yağlamak için tereyağ
Tavada Köy Peynirli Zarf Böreği Tarifi Yapılışı
Unu yoğurma kabına alın ve ve içine tuz katarak karıştırın Su ekleyerek hamurunuzu yoğurun ve yoğurduğunuz hamuru dinlendirin
Kuru soğanınızı küp doğrayın Doğradığınız soğanları yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavurun Ayrı bir yerde peynirlerinizi ezin Üzerine kavurduğunuz soğanları, yarım çay kaşığı pul biberi, kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın
Dinlenmiş hamurunuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak bezeler oluşturun Oluşturduğunuz bezeleri oklavayla çok az unla açarak yufkanızı oluşturun Oluşturduğunuz yufkanın ortasına peynirli harçtan koyun ve zarf şeklinde kapatın Oluşturduğunuz zarf böreğin ağzı açık olursa pişirmekte zorlanırsınız Kızdırdığınız tavada böreğinizi önlü arkalı pişirin ve sıcağıyla üzerine tereyağ sürerek servis yapın Oooh misss?