iltasyazilim
FD Üye
Tavada Künefe Tarifi İçin Malzemeler
*250 g taze kadayıf
*2 yemek kaşığı tereyağı
Tavaya sürmek için;
*1 yemek kaşığı pekmez
*2*yemek kaşığı tereyağı
*Arasına 125 g künefe peyniri (ben mozarella peyniri kullandım, yerli markalarda da var)
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*15 su bardağı şeker
Tavada Künefe Tarifi Yapılışı
1
*Tavada künefe hazırlamak için öncelikle şerbeti için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır
*Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınarak soğuması için bekletilir
*Diğer taraftan tereyağı tavada eritilir
*Kadayıflar yaklaşık bir parmak eninde doğranır
*Üzerlerine eritilmiş tereyağı dökülerek harmanlanır
*Kadayıfların güzelce yağlanması sağlanır
*Ayrı bir kasede de oda sıcaklığındaki 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı pekmez karıştırılır
*Kalın tabanlı yapışmaz tava pekmezli tereyağı ile güzelce yağlanır
*Kadayıfın yarısı tavaya alınarak sıkışması için üzerine güzelce bastırılır
*Tuzsuz eriyebilen künefe peyniri ( yoksa dil peyniri veya mozarella da olur) ile künefenin üzeri kaplanır
*Kalan kadayıflarla da peynirin üzeri kapatılarak sıkıca bastırılır
*Tava kısık ateşte pişmeye bırakılır
*Tavayı zaman zaman ateşin üzerinde yer değiştirerek her yerinin eşit şekilde kızarması beklenir
* Benim künefemin**bir tarafı yaklaşık 1012 dakikada kızardı Yanmaması için en küçük ocakta yavaşça pişirdim Siz kendi ocağınıza ve tavanızın kalınlığına göre kontrollü bir şekilde pişirirseniz daha iyi olur
*Künefenin bir tarafı kızarınca düz bir kapak yardımı ile künefe ters çevrilir
*Kullanacağınız kapağı da tereyağı ile hafifçe yağlamanızda fayda var Ayrıca künefeyi tavadan kapağa aldığınızda tavayı da diğer yüzün güzelce kızarabilmesi için yağlamayı unutmayın
*Künefenin diğer tarafı da kızarınca ocaktan alarak sıcağıyla soğuk şerbeti üzerine gezdirin
*Künefeyi soğumadan dilimleyip yanında dondurma ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz
Tavada künefe tarifini özellikle canı künefe isteyip de dışarıda yeme şansı olmayanlara tavsiye ederim, gerçek künefenin yerini tutmasa da kesinlikle isteğinizi köreltecek enfes bir şerbetli tatlı tarifi, şimdiden afiyet olsun
h 4Tavada Künefe Tarifi Videolu Anlatımı
*250 g taze kadayıf
*2 yemek kaşığı tereyağı
Tavaya sürmek için;
*1 yemek kaşığı pekmez
*2*yemek kaşığı tereyağı
*Arasına 125 g künefe peyniri (ben mozarella peyniri kullandım, yerli markalarda da var)
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*15 su bardağı şeker
Tavada Künefe Tarifi Yapılışı
1
*Tavada künefe hazırlamak için öncelikle şerbeti için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır
*Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınarak soğuması için bekletilir
*Diğer taraftan tereyağı tavada eritilir
*Kadayıflar yaklaşık bir parmak eninde doğranır
*Üzerlerine eritilmiş tereyağı dökülerek harmanlanır
*Kadayıfların güzelce yağlanması sağlanır
*Ayrı bir kasede de oda sıcaklığındaki 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı pekmez karıştırılır
*Kalın tabanlı yapışmaz tava pekmezli tereyağı ile güzelce yağlanır
*Kadayıfın yarısı tavaya alınarak sıkışması için üzerine güzelce bastırılır
*Tuzsuz eriyebilen künefe peyniri ( yoksa dil peyniri veya mozarella da olur) ile künefenin üzeri kaplanır
*Kalan kadayıflarla da peynirin üzeri kapatılarak sıkıca bastırılır
*Tava kısık ateşte pişmeye bırakılır
*Tavayı zaman zaman ateşin üzerinde yer değiştirerek her yerinin eşit şekilde kızarması beklenir
* Benim künefemin**bir tarafı yaklaşık 1012 dakikada kızardı Yanmaması için en küçük ocakta yavaşça pişirdim Siz kendi ocağınıza ve tavanızın kalınlığına göre kontrollü bir şekilde pişirirseniz daha iyi olur
*Künefenin bir tarafı kızarınca düz bir kapak yardımı ile künefe ters çevrilir
*Kullanacağınız kapağı da tereyağı ile hafifçe yağlamanızda fayda var Ayrıca künefeyi tavadan kapağa aldığınızda tavayı da diğer yüzün güzelce kızarabilmesi için yağlamayı unutmayın
*Künefenin diğer tarafı da kızarınca ocaktan alarak sıcağıyla soğuk şerbeti üzerine gezdirin
*Künefeyi soğumadan dilimleyip yanında dondurma ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz
Tavada künefe tarifini özellikle canı künefe isteyip de dışarıda yeme şansı olmayanlara tavsiye ederim, gerçek künefenin yerini tutmasa da kesinlikle isteğinizi köreltecek enfes bir şerbetli tatlı tarifi, şimdiden afiyet olsun
h 4Tavada Künefe Tarifi Videolu Anlatımı