iltasyazilim
FD Üye
Tavada Mangal Tadında Ciğer Şiş (Lokum Kıvamında)
Malzemeler
250 gram dana ciğer
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Dana ciğerimizin zarını soyup kuşbaşı doğruyoruz, çok büyük olmasın yoksa içi pişmez Genişçe bir kaba yoğurt, süt, zeytinyağı ve baharatları ekleyip güzelce çırpıyoruz Doğradığımız ciğerleri hazırladığımız terbiyenin içine alıp iyice harmanlıyoruz En az 2 saat dolapta dinlendiriyoruz Pişireceğimiz vakit şişlerimize ciğerleri çok sıkı olmayacak şekilde saplıyoruz Balık tavamızın altını yüksek ateşte yakıp tavamızı ısıtıyoruz ve ısınan tavaya şişlerimizi alıyoruz Kontrollü bir şekilde çevirerek pişiriyoruz İstersek servis şeklinde istersek dürüm yaparak servis ediyoruz Afiyet şifa olsun
nefisyemektariflericom
Malzemeler
250 gram dana ciğer
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Dana ciğerimizin zarını soyup kuşbaşı doğruyoruz, çok büyük olmasın yoksa içi pişmez Genişçe bir kaba yoğurt, süt, zeytinyağı ve baharatları ekleyip güzelce çırpıyoruz Doğradığımız ciğerleri hazırladığımız terbiyenin içine alıp iyice harmanlıyoruz En az 2 saat dolapta dinlendiriyoruz Pişireceğimiz vakit şişlerimize ciğerleri çok sıkı olmayacak şekilde saplıyoruz Balık tavamızın altını yüksek ateşte yakıp tavamızı ısıtıyoruz ve ısınan tavaya şişlerimizi alıyoruz Kontrollü bir şekilde çevirerek pişiriyoruz İstersek servis şeklinde istersek dürüm yaparak servis ediyoruz Afiyet şifa olsun
nefisyemektariflericom