iltasyazilim
FD Üye
Tavada Mayasız Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı un
*Tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
Tavada Mayasız Ekmekler Tarifi Yapılışı Unu derin bir kaba koyup, tuz serpiyoruz Sıvı yağını ekleyip, azar azar da ılık suyu dökerek ele yapışmayacak kıvamda hamurumuzu iyice yoğuruyoruz Pişireceğiniz tavanın boyutuna göre hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp, tezgahta tekrar yuvarlayarak bezelerimizi oluşturuyoruz Tezgaha un serpip, merdane yardımıyla ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde tavamızın boyutuna göre inceltiyoruz
Pişireceğimiz tavayı hiç bir şey sürmeden yüksek ateşte iyice ısıtıyoruz Hazırladığımız hamurlarımızı ısıyı düşürmeden yüksek ateşte önlü arkalı pişiriyoruz*Pişen ekmeklerimizi mutfak havlumuzla sarıp yumuşak kalmasını sağlıyoruz*İsteyenler un miktarını artırabilirler, bu ölçülerde 10 adet ekmeğimiz oldu Pişirirken tavaya hiç bir şey sürmüyoruz Ekmeklerin üzerine isteyenler sıcakken tereyağı gezdirebilirler*Afiyet olsun
*2 su bardağı un
*Tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
Tavada Mayasız Ekmekler Tarifi Yapılışı Unu derin bir kaba koyup, tuz serpiyoruz Sıvı yağını ekleyip, azar azar da ılık suyu dökerek ele yapışmayacak kıvamda hamurumuzu iyice yoğuruyoruz Pişireceğiniz tavanın boyutuna göre hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp, tezgahta tekrar yuvarlayarak bezelerimizi oluşturuyoruz Tezgaha un serpip, merdane yardımıyla ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde tavamızın boyutuna göre inceltiyoruz
Pişireceğimiz tavayı hiç bir şey sürmeden yüksek ateşte iyice ısıtıyoruz Hazırladığımız hamurlarımızı ısıyı düşürmeden yüksek ateşte önlü arkalı pişiriyoruz*Pişen ekmeklerimizi mutfak havlumuzla sarıp yumuşak kalmasını sağlıyoruz*İsteyenler un miktarını artırabilirler, bu ölçülerde 10 adet ekmeğimiz oldu Pişirirken tavaya hiç bir şey sürmüyoruz Ekmeklerin üzerine isteyenler sıcakken tereyağı gezdirebilirler*Afiyet olsun