iltasyazilim
FD Üye
Tavada Mini Ekmek (Pita Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler
*1 şişe maden suyu
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 yemek kaşığı sıvı yağ ( zeytinyağı)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 tatlı kaşığı kuru maya (instant maya veya yaş maya da olabilir)
*yaklaşık 5 su bardağı un ( un çeşitlerine göre miktar değişebilir)
Tavada Mini Ekmek (Pita Ekmeği) Tarifi Yapılışı Bu tarifle 15 adet ekmek hazırlanabilir, Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırın
Mayayı ve 4 bardak unu ekleyin
1 bardak unu da kontrollü ekleyin Yumuşak, hatta ele biraz yapışan bir hamur olacak
11, 5 saat ılık bir yerde dinlendirin
Tekrar yoğurun ve mayalanmaya bırakın
Hamur kabarmaya başlayınca, yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, un yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın
Açtığınız hamurların üzerini pamuklu bir bezle örtüp 20 dakika daha dinlendirin
Orta ateşte, kızdırdığınız tavada hamurları pişirmeye başlayın
İlk şekil verdiğiniz hamurdan başlayın
Tavanın büyüklüğüne göre aynı anda birden fazla ekmeği pişirebilirsiniz
Hamuru tavaya koyun, kızarmasını beklemeden 15 saniye sonra çevirip kapağını kapatın
Hamur bu esnada balon gibi şişecek
Kapağı açıp diğer tarafa çevirin ve kızarınca pamuklu bir bezin arasına koyun
Pişen ekmeklerin ortasına tereyağı sürüp, peynirle nefis dürümler yapabilirsiniz
Tarif sevgili Cahide Sultan’a aittir
*1 şişe maden suyu
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 yemek kaşığı sıvı yağ ( zeytinyağı)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 tatlı kaşığı kuru maya (instant maya veya yaş maya da olabilir)
*yaklaşık 5 su bardağı un ( un çeşitlerine göre miktar değişebilir)
Tavada Mini Ekmek (Pita Ekmeği) Tarifi Yapılışı Bu tarifle 15 adet ekmek hazırlanabilir, Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırın
Mayayı ve 4 bardak unu ekleyin
1 bardak unu da kontrollü ekleyin Yumuşak, hatta ele biraz yapışan bir hamur olacak
11, 5 saat ılık bir yerde dinlendirin
Tekrar yoğurun ve mayalanmaya bırakın
Hamur kabarmaya başlayınca, yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, un yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın
Açtığınız hamurların üzerini pamuklu bir bezle örtüp 20 dakika daha dinlendirin
Orta ateşte, kızdırdığınız tavada hamurları pişirmeye başlayın
İlk şekil verdiğiniz hamurdan başlayın
Tavanın büyüklüğüne göre aynı anda birden fazla ekmeği pişirebilirsiniz
Hamuru tavaya koyun, kızarmasını beklemeden 15 saniye sonra çevirip kapağını kapatın
Hamur bu esnada balon gibi şişecek
Kapağı açıp diğer tarafa çevirin ve kızarınca pamuklu bir bezin arasına koyun
Pişen ekmeklerin ortasına tereyağı sürüp, peynirle nefis dürümler yapabilirsiniz
Tarif sevgili Cahide Sultan’a aittir