iltasyazilim
FD Üye
Tavada Mısır Ekmeği Malzemeleri
800 gram mısır unu 200 gram ekmeklik un 1 yemek kaşığı tuz 15 gram yaş maya 700 ml su Tavada Mısır Ekmeği Yapılışı
Unları ve tuzu miksere koyun Suyun yarısını ilave edip karıştırmaya başlayın Maya ve kalan suyu azar azar ilave ederek karışımı yoğurun Kullanacağınız tavanın büyüklüğüne göre hamuru ayarlayın, 15 dakika dinlendirin Dinlendirdiğiniz hamuru, sıvı yağla yağladığınız tavanın içine koyun, oda sıcaklığında 2530 dakika daha dinlendirin Fırını 160170 dereceye ayarlayın, 4050 dakika pişirin
800 gram mısır unu 200 gram ekmeklik un 1 yemek kaşığı tuz 15 gram yaş maya 700 ml su Tavada Mısır Ekmeği Yapılışı
Unları ve tuzu miksere koyun Suyun yarısını ilave edip karıştırmaya başlayın Maya ve kalan suyu azar azar ilave ederek karışımı yoğurun Kullanacağınız tavanın büyüklüğüne göre hamuru ayarlayın, 15 dakika dinlendirin Dinlendirdiğiniz hamuru, sıvı yağla yağladığınız tavanın içine koyun, oda sıcaklığında 2530 dakika daha dinlendirin Fırını 160170 dereceye ayarlayın, 4050 dakika pişirin