iltasyazilim
FD Üye
Tavada Mısır Ekmekleri Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 su bardağı mısır unu
*1 su bardağı buğday unu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karbonat
Yoğurmak için;
*11 5 su bardağı ılık su
Kızarmak için;
*Sıvı yağ
Tavada Mısır Ekmekleri Tarifi Yapılışı Derin bir kaba mısır ve buğday unu eklenir Üzerine tuz, karbonat, şeker eklenip, sıvı yağ gezdirilir Azar azar ılık su eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya dek yoğuruyoruz Tezgaha yağlı kağıt serilip, hamurumuzu üzerine yayıyoruz Üzerini tekrar yağlı kağıtla örtüp merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında inceltiyoruzTavaya bir miktar sıvı yağ döküp ısıtıyoruz Hamurumuz dan istediğiniz şekilli kalıp kullanarak şekilleri oluşturup orta ateşte arkalı önlü kızartıyoruzİsteyenler elini hafifçe ıslatarak hamurdan istenilen büyüklükte parçalar koparıp hafifçe bastırarak da şekiller oluşturabilirler Ben iki çeşit yaptım, zevkinize göre şekiller oluşturabilirsiniz
Afiyet olsun
*
*3 su bardağı mısır unu
*1 su bardağı buğday unu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karbonat
Yoğurmak için;
*11 5 su bardağı ılık su
Kızarmak için;
*Sıvı yağ
Tavada Mısır Ekmekleri Tarifi Yapılışı Derin bir kaba mısır ve buğday unu eklenir Üzerine tuz, karbonat, şeker eklenip, sıvı yağ gezdirilir Azar azar ılık su eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya dek yoğuruyoruz Tezgaha yağlı kağıt serilip, hamurumuzu üzerine yayıyoruz Üzerini tekrar yağlı kağıtla örtüp merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında inceltiyoruzTavaya bir miktar sıvı yağ döküp ısıtıyoruz Hamurumuz dan istediğiniz şekilli kalıp kullanarak şekilleri oluşturup orta ateşte arkalı önlü kızartıyoruzİsteyenler elini hafifçe ıslatarak hamurdan istenilen büyüklükte parçalar koparıp hafifçe bastırarak da şekiller oluşturabilirler Ben iki çeşit yaptım, zevkinize göre şekiller oluşturabilirsiniz
Afiyet olsun
*