iltasyazilim
FD Üye
*
Tavada Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım çay bardağı süt ( büyük boy çay bardağı kullandım )
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
*2 2, 5 su bardağı un ( 200 ml ‘lik bardak )
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker ( çok dolu kaşık değil )
*1 çay kaşığı tuz ( tepeleme kaşık değil )
Sosu için
*1 çay kaşığı domates salçası
*Kekik, pulbiber
Üzeri için;
*Kaşar peyniri rendesi, salam, sucuk, sosis, biber vs sevdiğiniz pizza malzemeleri
*
Tavada Pizza Tarifi Yapılışı Hamur için gerekli olan sütü ılık olacak şekilde ısıtıyoruz toz şekerle birlikte kabın içine mayayı ekliyoruz ve üzerine ılıttığımız sütü döküyoruz Maya eridiğinde sıvı yağ ve tuzunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar azar azar unu ekliyoruz ( un ölçüsü değişebilir siz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin ) hamur hazır olduğunda üzerini kapatıp dinlenmesi için bi 10 dk kadar bekletiyoruz bu arada üzeri için gerekli olan malzemeleri hazırlayıp hamuru mayanlamasını beklemeden unlanmış tezgahta ince olacak şekilde açıyoruz, büyük boy yağlanmış tavaya açtığımız hamuru alıp üzerine biraz suyla açtığımız salça ve baharat karışımından sürüp kaşar rendesi ekleyip ne seviyorsak diziyoruz ve tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Ara ara kontrol edip altı kızardığında ocaktan alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz
Benim kullandığım tava oldukça büyük boy sanırım 32 cm sizin o kadar büyük tavanız yoksa hamuru ikiye bölüp iki tane pizza hazırlayabilirsiniz Hamurun mayalanmasını beklemenize gerek yok biraz dinlendirip hemen açabilirsiniz maya yerine kabartma tozu da tercih edebilirsiniz ben pizza malzemelerini önceden kavurmadım siz daha pişmiş tercih ederseniz önceden tavada biraz kavurabilirsiniz tercih size kalmış denemenizi tavsiye ederim burada kullandığım hamur aslında lokmalık pizza tarifimdeki hamur tavada da nefis oldu deneyin derim deneyeceklere şimdiden afiyet şeker olsun
Tavada Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım çay bardağı süt ( büyük boy çay bardağı kullandım )
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
*2 2, 5 su bardağı un ( 200 ml ‘lik bardak )
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker ( çok dolu kaşık değil )
*1 çay kaşığı tuz ( tepeleme kaşık değil )
Sosu için
*1 çay kaşığı domates salçası
*Kekik, pulbiber
Üzeri için;
*Kaşar peyniri rendesi, salam, sucuk, sosis, biber vs sevdiğiniz pizza malzemeleri
*
Tavada Pizza Tarifi Yapılışı Hamur için gerekli olan sütü ılık olacak şekilde ısıtıyoruz toz şekerle birlikte kabın içine mayayı ekliyoruz ve üzerine ılıttığımız sütü döküyoruz Maya eridiğinde sıvı yağ ve tuzunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar azar azar unu ekliyoruz ( un ölçüsü değişebilir siz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin ) hamur hazır olduğunda üzerini kapatıp dinlenmesi için bi 10 dk kadar bekletiyoruz bu arada üzeri için gerekli olan malzemeleri hazırlayıp hamuru mayanlamasını beklemeden unlanmış tezgahta ince olacak şekilde açıyoruz, büyük boy yağlanmış tavaya açtığımız hamuru alıp üzerine biraz suyla açtığımız salça ve baharat karışımından sürüp kaşar rendesi ekleyip ne seviyorsak diziyoruz ve tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Ara ara kontrol edip altı kızardığında ocaktan alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz
Benim kullandığım tava oldukça büyük boy sanırım 32 cm sizin o kadar büyük tavanız yoksa hamuru ikiye bölüp iki tane pizza hazırlayabilirsiniz Hamurun mayalanmasını beklemenize gerek yok biraz dinlendirip hemen açabilirsiniz maya yerine kabartma tozu da tercih edebilirsiniz ben pizza malzemelerini önceden kavurmadım siz daha pişmiş tercih ederseniz önceden tavada biraz kavurabilirsiniz tercih size kalmış denemenizi tavsiye ederim burada kullandığım hamur aslında lokmalık pizza tarifimdeki hamur tavada da nefis oldu deneyin derim deneyeceklere şimdiden afiyet şeker olsun