iltasyazilim
FD Üye
Tavada Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur*için:
*2,5 yemek kaşığı yoğurt
*3 kahve fincanı un
*1 yumurta
*Yarım paketten biraz az kabartma tozu
*Tuz
Üzeri için:
*Mısır, salam, sosis, kaşar, zeytin, biber vb
Sosu:
*1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
*1 tatlı kaşığı ketçap
*Tuz karabiber fesleğen
*12 tutam zencefil
Tavada Pizza Tarifi Yapılışı Hamurumuz için tüm malzemeyi birleştiriyoruz Çırpma teliyle çırpıyoruz*Biraz cıvık olması sizi korkutmasın
Yağlı kağıdı tavamızın büyüklüğünde kesiyoruz
Hamurumuzu yağlı kağıdın üzerine kaşık yardımı ile sıvazlıyoruz (ben ince sevdiğim için bu hamurdan 1 büyük ve 1 küçük pizza çıkarabiliyorum Biraz kalın olmasını ve dağa çok kabarmasını isterseniz bu hamurun hepsini dökebilir, kabartma tozunu da yarım paket olarak koyabilirsiniz)
45 yerine çatal batırıyoruz ve sosu sürüyoruz Daha sonra üzerine malzemeleri dizip kaşarını ekliyoruz ve kapağını kapatıp ilk 2 dk orta ateşte ortalama 18 dk yı da en kısık ateşte kapağını açmadan pişmeye bırakıyoruz 1516 dk arasında bir kürdanla kontrolünü yapabilirsiniz
İsteyen sucuk, salam, biber gibi malzemeleri önceden hafif kavurabilir Öyle daha lezzetli oluyor
*2,5 yemek kaşığı yoğurt
*3 kahve fincanı un
*1 yumurta
*Yarım paketten biraz az kabartma tozu
*Tuz
Üzeri için:
*Mısır, salam, sosis, kaşar, zeytin, biber vb
Sosu:
*1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
*1 tatlı kaşığı ketçap
*Tuz karabiber fesleğen
*12 tutam zencefil
Tavada Pizza Tarifi Yapılışı Hamurumuz için tüm malzemeyi birleştiriyoruz Çırpma teliyle çırpıyoruz*Biraz cıvık olması sizi korkutmasın
Yağlı kağıdı tavamızın büyüklüğünde kesiyoruz
Hamurumuzu yağlı kağıdın üzerine kaşık yardımı ile sıvazlıyoruz (ben ince sevdiğim için bu hamurdan 1 büyük ve 1 küçük pizza çıkarabiliyorum Biraz kalın olmasını ve dağa çok kabarmasını isterseniz bu hamurun hepsini dökebilir, kabartma tozunu da yarım paket olarak koyabilirsiniz)
45 yerine çatal batırıyoruz ve sosu sürüyoruz Daha sonra üzerine malzemeleri dizip kaşarını ekliyoruz ve kapağını kapatıp ilk 2 dk orta ateşte ortalama 18 dk yı da en kısık ateşte kapağını açmadan pişmeye bırakıyoruz 1516 dk arasında bir kürdanla kontrolünü yapabilirsiniz
İsteyen sucuk, salam, biber gibi malzemeleri önceden hafif kavurabilir Öyle daha lezzetli oluyor