iltasyazilim
FD Üye
Tavada Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
İçi için;
*1 su bardağı lor peyniri
*Yarım tutam maydanoz
*Tuz
Sosu için;
*1 su bardağının 32 süt kalan kısmına zeytin yağı
Tavada Pratik Börek Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim?
Sizlere hem pratik hem de çok lezzetli bir börek tarifi vereceğim
Hazırlanışı şöyle;
1
*Genişçe bir yanmaz yapışmaz tava ya iki yemek kaşığı yağ gezdirip birinci yufkayı kenarları tavanın dışında kalacak şekilde serdim
*Üzerine hazırlanan sostan fırça yardımıyla biraz sürerek yufkanın her yere gelmesini sağladım
*Diğer yufkaları ikiye bölerek kullandım ve her katın arasına bu sostan sürdüm
*Tam orta kata da hazırladığım peynirli harcı döktüm
*En üst kata ilk başta serdiğim yufkanın kenarlarını kapattım
*Yufkayı bıçak yardımıyla dörde böldükden sonra kalan sosu üzerine döktüm
*Ardından ocağın en büyük gözünde orta ateşte 10 dakika kadar çevirerek pişirdim
*Arada spatula ile altını kontrol ettim
*Piştikten sonra düz bir tabağa ters bir şekilde koyup tavayı aynı şekilde yağladım
*Diğer tarafının pişmesini sağladım tava ısındığı için alt kısmı 5 dakika içersinde pişti
?ister sıcak ister soğuk olarak tüketebilirsiniz ben misafirim geleceği zaman bir tarafı pişiriyorum geldikten sonrada diğer tarafı pişiriyorum hem sıcak oluyor hem taze oluyor tercih sizin???
*3 adet yufka
İçi için;
*1 su bardağı lor peyniri
*Yarım tutam maydanoz
*Tuz
Sosu için;
*1 su bardağının 32 süt kalan kısmına zeytin yağı
Tavada Pratik Börek Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim?
Sizlere hem pratik hem de çok lezzetli bir börek tarifi vereceğim
Hazırlanışı şöyle;
1
*Genişçe bir yanmaz yapışmaz tava ya iki yemek kaşığı yağ gezdirip birinci yufkayı kenarları tavanın dışında kalacak şekilde serdim
*Üzerine hazırlanan sostan fırça yardımıyla biraz sürerek yufkanın her yere gelmesini sağladım
*Diğer yufkaları ikiye bölerek kullandım ve her katın arasına bu sostan sürdüm
*Tam orta kata da hazırladığım peynirli harcı döktüm
*En üst kata ilk başta serdiğim yufkanın kenarlarını kapattım
*Yufkayı bıçak yardımıyla dörde böldükden sonra kalan sosu üzerine döktüm
*Ardından ocağın en büyük gözünde orta ateşte 10 dakika kadar çevirerek pişirdim
*Arada spatula ile altını kontrol ettim
*Piştikten sonra düz bir tabağa ters bir şekilde koyup tavayı aynı şekilde yağladım
*Diğer tarafının pişmesini sağladım tava ısındığı için alt kısmı 5 dakika içersinde pişti
?ister sıcak ister soğuk olarak tüketebilirsiniz ben misafirim geleceği zaman bir tarafı pişiriyorum geldikten sonrada diğer tarafı pişiriyorum hem sıcak oluyor hem taze oluyor tercih sizin???