Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavada su böreği nasıl yapılır?

Tavada su böreği nasıl yapılır?
0
113

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
tavada_su_boregi_nasil_yapilir_1566891375_6204.jpg

Devletimizin en vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan su böreği adeta günün tüm saatlerine armoni sağlıyor. Doyurucu özelliğiyle evlatların da büyüklerinde severek yediği su böreğini pratik bir halde hazırlamak istiyorsanız tavada yapılan tanımı deneyebilirsiniz. Evet tavada su böreği nasıl yapılır? Öğrenmek için tıklayın..

Su böreği, bayan günlerinin kahvaltıların velev 5 çayının en vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kaynayan suyun içerisinde haşlanan yufkaların itinayla dizilerek arasına peynir koyularak en üstü yumurtalanmış bir biçimde fırınlanarak yapılan su böreği epeyce zahmetlidir. Ama su böreğini çok seviyor ve kısa müddette hazır alınmış üzere yapmak istiyorsanız kesinlikle tavada yada kek kalıbında olan tanımı denemelisiniz. Yanında bir bardak çayla harika ahengi yakalayan su böreği, lazanyaya da benzetilmektedir. Ağzının tadını bilenler ve su böreği deyince gözleri kalpli emoji üzere parlayanlar için enfes bir su böreği tanımını paylaşıyoruz. Daha evvel su böreği yapmayı denediğiniz tanımları bir kenara ayıracak olan tavada su böreği tanımına göz atmalısınız. 

TAVADA SU BÖREĞİ TANIMI:

GEREÇLER

3 adet yufka
2 kaşık kadar tereyağı

İç harcı için;

200 gram kadar beyaz peynir
1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri
İsteğe nazaran içine bir tutam dereotu yada maydanoz

Sosu için;

1 çay bardağı erimiş soğumuş tereyağı
1 tane yumurta
1 şişe sade maden suyu
1/2 çay bardağı süt



pljUh_1566891330_3376.jpg

YAPILIŞI

Tanımı hazırlamaya öncelikle sosundan başlayabilirsiniz. Süt, yağ, maden suyunu ve yağı bir kabın içerisinde şıkça karıştırın. 

Böreği pişireceğiniz tavaya birinci yufkayı şıkça serin. Daha sonra vesair yufkayı küçük kesimler halinde yaparak, tavaya serin.

Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, ıslanmasını sağlayın.

Ufalanmış peyniri gezdirip. Yufka serin. Tıpkı halde soslayarak gayri yufkayı da serip üzerine peynirden gezdirin.

En son kalan kesimleri yerleştirerek kenarlarda kalan kısmı da kapatın.

Bir gece boyunca buzdolabında beklettiğiniz böreği, sabah kısık ateşte alt üst yaparak pişirebilirsiniz.

Kullandığınız tencerenin deri olmasına ihtimam gösterin.

Dilimleyerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,159Mesajlar
30,100Kullanıcılar
serkanyircinSon üye
Üst Alt