iltasyazilim
FD Üye
Tavşan Tarifi
Fırında Tavşan Budu Tarifi
Tavşan Budu nasıl yapılır
Tavşan Budu Fırında Tarifi
Tavşan Budu Malzemeleri
4 tavşan budu 4 dilim jambon 2 çorba kasığı tereyağı 12 litre süt 1 dal biberiye otu yetecek değin beyaz un 4 kalın dilim kaşer peyniri 4 çorba kaşığı zeytinyağı yeteri dek tuz ve karabiber
Fırında Tavşan Budu Tarifi
Bir gece önceden tavşanın butları süte yatırılır ve öylece bırakılır Pişirileceği süre sütten çıkarılan tavşan butları uzunlamasına yarılır ve dövecekle iyice yassılaştırılır
Bir tavaya tereyağıyle 4 çorba kaşığı zeytinyağı konur Bir dal da biberiye konduktan daha sonra tava kuvvetli ateşe oturtulur Yağ kızmaya başlayınca una bulanan butlar tavaya konur Tuzu ve biberi serpildikten daha sonra butların iki yanı da pembeleşinceye dek kızartılır Ateşin kuvveti birazcık azaltılır ve etler 15 20 dakika kadar bu nedenle pişirilir
Yirminci dakikanın sonunda butların üstü jambon dilimleriyle örtülür Bunların üzerine de kaşer peyniri dilimleri yayılır ve kap orta ısılı bir fırına sürülür Burada on dakika değin kalan yemek yemek fırından çıkarılınca kabın çevresi sote edilmiş havuçla süslenir ve olduğu gibi sofraya çıkarılarak servis yapılır
*
Fırında Tavşan Budu Tarifi
Tavşan Budu nasıl yapılır
Tavşan Budu Fırında Tarifi
Tavşan Budu Malzemeleri
4 tavşan budu 4 dilim jambon 2 çorba kasığı tereyağı 12 litre süt 1 dal biberiye otu yetecek değin beyaz un 4 kalın dilim kaşer peyniri 4 çorba kaşığı zeytinyağı yeteri dek tuz ve karabiber
Fırında Tavşan Budu Tarifi
Bir gece önceden tavşanın butları süte yatırılır ve öylece bırakılır Pişirileceği süre sütten çıkarılan tavşan butları uzunlamasına yarılır ve dövecekle iyice yassılaştırılır
Bir tavaya tereyağıyle 4 çorba kaşığı zeytinyağı konur Bir dal da biberiye konduktan daha sonra tava kuvvetli ateşe oturtulur Yağ kızmaya başlayınca una bulanan butlar tavaya konur Tuzu ve biberi serpildikten daha sonra butların iki yanı da pembeleşinceye dek kızartılır Ateşin kuvveti birazcık azaltılır ve etler 15 20 dakika kadar bu nedenle pişirilir
Yirminci dakikanın sonunda butların üstü jambon dilimleriyle örtülür Bunların üzerine de kaşer peyniri dilimleri yayılır ve kap orta ısılı bir fırına sürülür Burada on dakika değin kalan yemek yemek fırından çıkarılınca kabın çevresi sote edilmiş havuçla süslenir ve olduğu gibi sofraya çıkarılarak servis yapılır
*