iltasyazilim
FD Üye
Tavşan İçi Malzemeleri
Tavuk Haşlama için Malzemeler
1 adet bütün tavuk – yıkanmış temizlenmiş
1 adet büyük boy havuç
1 adet yemeklik soğan
34 dal taze kekik
56 adet tane karabiber
Tuz
810 bardak su
Pilavı için Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
35 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Tabanı için Malzemeler
34 adet kuru yufka – küçük boy
Üzeri için Malzemeler
200 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Pulbiber – üzeri için
Tavuğu iyice yıkayıp derin bir tencereye alın İçine dörde böldüğünüz havuç ve soğanı,kekik dalları, karabiber, tuz ve su koyup haşlayın
Haşlanan tavuğu didikleyerek kenara alın
Pilav tenceresinde tereyağını eritin Yıkadığınız bulgurları ilave edip karıştırın Tuz ve suyunu ekleyip pişirin
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve içine toz sarımsak ilave edip karıştırın kenara alın
Servis yapacağınız kabın içine kuru yufkalardan bir tanesini kırın üzerine iki kepçe tavuk suyu, pişen bulgur pilavından birkaç kaşık koyun, üzerine didiklenmiş tavuk ve sarımsaklı tereyağından üç dört kaşık gezdirin
Tekrar kuru yufka kırın ve sırasıyla tavuk suyu, pilav, tavuk ve tereyağı gezdirerek malzemeler bitene kadar sıra sıra yerleştirin
En üstüne kalan tavukları koyun kalan tavuk suyundan gezdirin, tereyağına pul biber ekleyin ve tavukların üzerine döküp sıcak servis edin
ARDANIN MUTFAĞI
Tavuk Haşlama için Malzemeler
1 adet bütün tavuk – yıkanmış temizlenmiş
1 adet büyük boy havuç
1 adet yemeklik soğan
34 dal taze kekik
56 adet tane karabiber
Tuz
810 bardak su
Pilavı için Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
35 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Tabanı için Malzemeler
34 adet kuru yufka – küçük boy
Üzeri için Malzemeler
200 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Pulbiber – üzeri için
Tavuğu iyice yıkayıp derin bir tencereye alın İçine dörde böldüğünüz havuç ve soğanı,kekik dalları, karabiber, tuz ve su koyup haşlayın
Haşlanan tavuğu didikleyerek kenara alın
Pilav tenceresinde tereyağını eritin Yıkadığınız bulgurları ilave edip karıştırın Tuz ve suyunu ekleyip pişirin
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve içine toz sarımsak ilave edip karıştırın kenara alın
Servis yapacağınız kabın içine kuru yufkalardan bir tanesini kırın üzerine iki kepçe tavuk suyu, pişen bulgur pilavından birkaç kaşık koyun, üzerine didiklenmiş tavuk ve sarımsaklı tereyağından üç dört kaşık gezdirin
Tekrar kuru yufka kırın ve sırasıyla tavuk suyu, pilav, tavuk ve tereyağı gezdirerek malzemeler bitene kadar sıra sıra yerleştirin
En üstüne kalan tavukları koyun kalan tavuk suyundan gezdirin, tereyağına pul biber ekleyin ve tavukların üzerine döküp sıcak servis edin
ARDANIN MUTFAĞI