Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavşan İçi

Tavşan İçi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavşan İçi Malzemeleri

Tavuk Haşlama için Malzemeler
1 adet bütün tavuk – yıkanmış temizlenmiş
1 adet büyük boy havuç
1 adet yemeklik soğan
34 dal taze kekik
56 adet tane karabiber
Tuz
810 bardak su

Pilavı için Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
35 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber

Tabanı için Malzemeler
34 adet kuru yufka – küçük boy

Üzeri için Malzemeler
200 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Pulbiber – üzeri için

Tavuğu iyice yıkayıp derin bir tencereye alın İçine dörde böldüğünüz havuç ve soğanı,kekik dalları, karabiber, tuz ve su koyup haşlayın

Haşlanan tavuğu didikleyerek kenara alın

Pilav tenceresinde tereyağını eritin Yıkadığınız bulgurları ilave edip karıştırın Tuz ve suyunu ekleyip pişirin

Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve içine toz sarımsak ilave edip karıştırın kenara alın

Servis yapacağınız kabın içine kuru yufkalardan bir tanesini kırın üzerine iki kepçe tavuk suyu, pişen bulgur pilavından birkaç kaşık koyun, üzerine didiklenmiş tavuk ve sarımsaklı tereyağından üç dört kaşık gezdirin

Tekrar kuru yufka kırın ve sırasıyla tavuk suyu, pilav, tavuk ve tereyağı gezdirerek malzemeler bitene kadar sıra sıra yerleştirin

En üstüne kalan tavukları koyun kalan tavuk suyundan gezdirin, tereyağına pul biber ekleyin ve tavukların üzerine döküp sıcak servis edin



ARDANIN MUTFAĞI

 
858,496Konular
982,505Mesajlar
30,246Kullanıcılar
kaanqddzSon üye
Üst Alt