iltasyazilim
FD Üye
Tavşan Tas Kebabı ,
Tavşan Tas Kebabı nasıl yapılır,
Tavşan Tas Kebabının Tarifi
Malzemeler
1 ada tavşanı 1 çorba kaşığı margarin yağı 100 gram arpacık soğanı 2 kadeh et suyu, 1 defne yaprağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı birkaç yaprak adaçayı, tuz, karabiber ve kekik
Tavşan Tas Kebabı yapılışı
Tavşanın derisi yüzüldükten içi temizlendikten sonradan başı ve ayakları kesilip atılır Tavşanın geri kalan kısmı minik parçalara doğranır Bu parçalar, içinde margarin yağı, zeytinyağı, defne ve adaçayı yaprağı bulunan bir tencereye konur ve kaslı bir ateşte karıştırılarak kavrulur Tavşan eti iyice kızarınca üzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı örtülerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tüm arpacık soğanları atılır Ateşin ısısı azıcık daha azaltılır ve soğanlar en ince ayrıntısına kadar pişinceye dek tencere ateşte tutulur Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır *
Tavşan Tas Kebabı nasıl yapılır,
Tavşan Tas Kebabının Tarifi
Malzemeler
1 ada tavşanı 1 çorba kaşığı margarin yağı 100 gram arpacık soğanı 2 kadeh et suyu, 1 defne yaprağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı birkaç yaprak adaçayı, tuz, karabiber ve kekik
Tavşan Tas Kebabı yapılışı
Tavşanın derisi yüzüldükten içi temizlendikten sonradan başı ve ayakları kesilip atılır Tavşanın geri kalan kısmı minik parçalara doğranır Bu parçalar, içinde margarin yağı, zeytinyağı, defne ve adaçayı yaprağı bulunan bir tencereye konur ve kaslı bir ateşte karıştırılarak kavrulur Tavşan eti iyice kızarınca üzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı örtülerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tüm arpacık soğanları atılır Ateşin ısısı azıcık daha azaltılır ve soğanlar en ince ayrıntısına kadar pişinceye dek tencere ateşte tutulur Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır *