iltasyazilim
FD Üye
Resimli Tavşan terini tarifi
Tavşan Terini nasıl yapılır
Tavşan terini yerine getirmek için gerekli malzemeler:
15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı
1 soğan (ince kıyılmış)
15 g (2 çorba kaşığı) un
2 defne yaprağı
4 diş karanfil
12 tatlı kaşığı tuz
bir parça taze çekilmiş karabiber
500 g kemiksiz tavşan etinin ince çekilmiş kıyması
175 g yağsız dana kıyma
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı kızılcık
tere yaprakları (yıkanıp, süzdürülmüş; dekor için)
Tavşan terini yapılışı:
Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın 1 kg'lık bir tost ekmeği kalıbının içini alüminyum folyoyla kaplayın
Tereyağını kalın dipli bir tencerede orta ateşte eritin Yağ kızınca sağanı ekleyip, ara sıra karıştırarak, 1 dakika pişirin Un, defne yaprağı, karanfil, birazcık tuzlu ve azıcık karabiber katıp, bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı ağır ateşte sıkça karıştırarak 2 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, defne yaprakları ve karanfilleri çıkarıp atın Tavşan ve dana kıymasını ekleyip, karıştırın
Karışımı alüminyum folyo döşediğiniz ekmek kalıbının içine boşaltıp, üstünü bir spatulayta düzleştirin Alüminyum folyoyla örtüp, kalıbı yüksek cepheli bir tepsinin ortasına yerleştirin Tepsiye, kalıbın sözde uzunlamasına gelecek kadar kaynar su koyup, fırının orta katına sürerek, terin sertleşinceye kadar (1,5 saat) pişirin
Tepsiyi fırından alıp, kalıbı tezgâha çıkararak temiz bir bezle kurulayın Sonradan üzerine bir ağırlık yerleştirip, buzdolabına kaldırarak 4 5 saat (tercihen bir gece) soğutun
Balı minik bir tencereye koyup, 1 çorba kaşığı soğuk su ekledikten sonra, tencereyi ateşe oturtarak bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, kızılcığı ekleyerek, kızılcıklar yumuşayıncaya (lakin çatlayıp yırtılmamalıdırlar) dek (1 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, kızılcıkları bir delikli kepçeyle kâğıt havlu üzerine çıkararak soğumaya bırakın
Buzdolabındaki kalıbı çıkarıp, üstündeki ağırlığı kaldırarak, alüminyum folyoyu atın Kalıbı altüst ederek terini bir servis tabağına çıkarıp, altına yapışmış folyo parçalarını atın Üstünü kızılcık ve tere yapraklarıyla süsleyip, bir bölümünü dilimleyerek servis yapın *
Tavşan Terini nasıl yapılır
Tavşan terini yerine getirmek için gerekli malzemeler:
15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı
1 soğan (ince kıyılmış)
15 g (2 çorba kaşığı) un
2 defne yaprağı
4 diş karanfil
12 tatlı kaşığı tuz
bir parça taze çekilmiş karabiber
500 g kemiksiz tavşan etinin ince çekilmiş kıyması
175 g yağsız dana kıyma
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı kızılcık
tere yaprakları (yıkanıp, süzdürülmüş; dekor için)
Tavşan terini yapılışı:
Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın 1 kg'lık bir tost ekmeği kalıbının içini alüminyum folyoyla kaplayın
Tereyağını kalın dipli bir tencerede orta ateşte eritin Yağ kızınca sağanı ekleyip, ara sıra karıştırarak, 1 dakika pişirin Un, defne yaprağı, karanfil, birazcık tuzlu ve azıcık karabiber katıp, bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı ağır ateşte sıkça karıştırarak 2 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, defne yaprakları ve karanfilleri çıkarıp atın Tavşan ve dana kıymasını ekleyip, karıştırın
Karışımı alüminyum folyo döşediğiniz ekmek kalıbının içine boşaltıp, üstünü bir spatulayta düzleştirin Alüminyum folyoyla örtüp, kalıbı yüksek cepheli bir tepsinin ortasına yerleştirin Tepsiye, kalıbın sözde uzunlamasına gelecek kadar kaynar su koyup, fırının orta katına sürerek, terin sertleşinceye kadar (1,5 saat) pişirin
Tepsiyi fırından alıp, kalıbı tezgâha çıkararak temiz bir bezle kurulayın Sonradan üzerine bir ağırlık yerleştirip, buzdolabına kaldırarak 4 5 saat (tercihen bir gece) soğutun
Balı minik bir tencereye koyup, 1 çorba kaşığı soğuk su ekledikten sonra, tencereyi ateşe oturtarak bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, kızılcığı ekleyerek, kızılcıklar yumuşayıncaya (lakin çatlayıp yırtılmamalıdırlar) dek (1 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, kızılcıkları bir delikli kepçeyle kâğıt havlu üzerine çıkararak soğumaya bırakın
Buzdolabındaki kalıbı çıkarıp, üstündeki ağırlığı kaldırarak, alüminyum folyoyu atın Kalıbı altüst ederek terini bir servis tabağına çıkarıp, altına yapışmış folyo parçalarını atın Üstünü kızılcık ve tere yapraklarıyla süsleyip, bir bölümünü dilimleyerek servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.