Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavşanlı Yufka (Malatya)

Tavşanlı Yufka (Malatya)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :

1 kg kemikli parça et
45 baş kuru soğan
750 gr pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
45 diş sarımsak
Tuzkarabiber




Hazırlanışı :
Yıkanan kemikli et bir tencereye konur Ateş üzerinde bıraktığı suyu çektirilir Yağ ve salça ilâve edilir, bir iki kere karıştırılır, su ve tuzu konarak pişirilir Pişen et küçük parçalar halinde didilerek bir tabağa alınırDiğer tarafta soğanlar halka şeklinde doğranır, tereyağında hafif pembeleştirilir Et suyu ilâve edilir, önceden ayıklanmış, yıkanmış yarım saat ılık suda bekletilmiş pirinç kaynayan et suyuna salınarak pilav pişirilir Dinlendirildikten sonra et ilave edilerek karıştırılır

Geriye kalan et suyu geniş bir kaba alınarak ısıtılır Çok az tuzla ezilmiş sarımsaklar ilâve edilir karıştırılır Geniş bir tepsiye iki kuru yufka yayılır ortasına etli pilav boşaltılır Geriye kalan yufkalar dörde bölünerek sarımsaklı et suyuna batırılır Etli pilavın üzerine konarak servis hazırlanır

Not:

1 Bu yemek yenirken kaşık çatal kullanılmaz, ıslanan yufkalara etli pilav sarılarak yenir

2 Yufka ekmeği sıcak sarımsaklı suya batırılırken hamur olmamasına dikkat edilmelidir

3 İsteğe bağlı olarak yufkanın üzerine alınan etli pilava karabiber dökülebilir








 
858,496Konular
982,172Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt