iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Bagetli Fıstıklı Bademli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*Tavuk baget için
*1 paket tavuk baget
*1 paket çıtır pane harcı
*2 yumurta
*Kızartmak için yağ
*Sarmak için folyo
Pilavın üzeri için;
*1 kase Antep fıstığı
*1 kase badem
Pilav için;
*3 su bardağı pirinç
*2 kaşık tereyağı
*4 buçuk bardak tavuk suyu
Tavuk Bagetli Fıstıklı Bademli Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce pirinçimizi pirinç ıslama kabımaza alıp üzerine tuz ilave edip sıcak suyla haşlanmaya bırakıyoruz Daha sonra tenceremize tavuk bagetlerimizi alıp üzerine tuz serpeleyerek sıcak suda 45 dk haşlıyoruz Haşladığımız tavuklarımızın soğuduktan sonra ilk önce yumurtaya daha sonra çıtır pane harcı na buluyoruz Kızgın yağda rengi kızarana kadar kızartıp çıktıktan sonra sap yerlerini folyo yardımı ile sarıyoruz Gelelim pilavımıza ıslanmış pirinçlerimizi tereyağında kavuruyoruz Üzerine 4 buçuk bardak tavuk suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz Fıstıklarımızın kabuğunun kolay soyulması için 10 dk kadar haşlayabilirsiniz aynı şey bademler içinde geçerli haşladıktan sonra kabuklarını soyup tereyağında kavuruyoruz Pişen pilavımızı servis tabağımıza alıp bagetlerimizi etrafına diziyoruz Daha sonra fıstık ve bademle süslüyoruz afiyet olsun
*Tavuk baget için
*1 paket tavuk baget
*1 paket çıtır pane harcı
*2 yumurta
*Kızartmak için yağ
*Sarmak için folyo
Pilavın üzeri için;
*1 kase Antep fıstığı
*1 kase badem
Pilav için;
*3 su bardağı pirinç
*2 kaşık tereyağı
*4 buçuk bardak tavuk suyu
Tavuk Bagetli Fıstıklı Bademli Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce pirinçimizi pirinç ıslama kabımaza alıp üzerine tuz ilave edip sıcak suyla haşlanmaya bırakıyoruz Daha sonra tenceremize tavuk bagetlerimizi alıp üzerine tuz serpeleyerek sıcak suda 45 dk haşlıyoruz Haşladığımız tavuklarımızın soğuduktan sonra ilk önce yumurtaya daha sonra çıtır pane harcı na buluyoruz Kızgın yağda rengi kızarana kadar kızartıp çıktıktan sonra sap yerlerini folyo yardımı ile sarıyoruz Gelelim pilavımıza ıslanmış pirinçlerimizi tereyağında kavuruyoruz Üzerine 4 buçuk bardak tavuk suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz Fıstıklarımızın kabuğunun kolay soyulması için 10 dk kadar haşlayabilirsiniz aynı şey bademler içinde geçerli haşladıktan sonra kabuklarını soyup tereyağında kavuruyoruz Pişen pilavımızı servis tabağımıza alıp bagetlerimizi etrafına diziyoruz Daha sonra fıstık ve bademle süslüyoruz afiyet olsun