Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Böreği

Tavuk Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Tavuk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*2 göğüs tavuk veya bütün tavuk
*3 adet yufka
*Sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber

Sosu için;


*Yoğurt
*Pul biberli tereyağı

Tavuk Böreği Tarifi Yapılışı Kayınvalidemden öğrendiğim ve severek yediğim bir tarif

1
*Tavuğu haşlıyoruz, su miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz
*Haşladığımız tavuk suyunu bir kenarda bırakıp, tavukları tiftik tiftik didikliyoruz
*Derisi vs varsa bunları ayırıyoruz Tuz ve karabiber ile harmanlıyoruz
*Bir tepsiyi bir kaşık sıvı yağ ile yağlayıp ( ben borcam kullandım) bir adet yufkayı seriyoruz yufkanın kenarları dışarıda kalacak şekilde bırakıyoruz
*Tekrar bir adet yufka alıp yarıya bölüp iki yarıyı da yağladığımız yufkanın üstüne koyuyoruz
*Üstüne tekrar sıvı yağı bir kaşık kadar koyup tavuğun yarısını yufkanın üzerine yayıyoruz
*Tavuk üstüne elimizdeki yufkanın yarısını serip tekrar yağlıyoruz
*Kalan tavuğu da yayarak yarım kalan yufkayı serip en altta kalan yufkanın kenarlarını düzgün bir şekilde üstüne kapatıyoruz
*Bir kaşık sıvı yağı da döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü sararana kadar tutuyoruz
*Üzeri sarı olduktan sonra çıkarıp kaynar olan tavuk suyundan 13 kepçe üzerine döküyoruz
*Tekrar 20 dakika kadar fırında pişiriyoruz
*Suyunu çektikten sonra üzerine yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis ediyoruz Afiyet olsun
 
858,507Konular
982,875Mesajlar
33,083Kullanıcılar
izlaartSon üye
Üst Alt