Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Büryan Tarifi

Tavuk Büryan Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet soğan
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 adet*haşlanmış tavuk*but (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
*3 su bardağı pirinç
*4,5 su bardağı tavuk suyu (yerine sıcak su da kullanabilirsiniz)

Tavuk Büryan Tarifi Yapılışı Bir tavaya 34 yemek kaşığı sıvı yağ konur, 2 adet ince doğranmış soğan eklenerek hafifçe pembeleşene kadar kavrulur Güzelce yıkanıp suyu süzülen 3 su bardağı pirinç ilave edilir ve 23 dakika kadar kavrulur Son olarak 1 yemek kaşığı kuru nane ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek karıştırılır Daha sonra kavrulan pirinçler uygun bir fırın kabına alınarak yayılır Üzerine önceden haşlamış olduğumuz tavuk butları pirinçin üzerine yerleştirilir Tavukların haşlama suyusnda 4, 5 su bardağı alınarak fırın kabına dökülür 200derece fırında pirinçler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 4045 dakika pişmeye bırakılır Pişen pilavımız fırından alınarak servis 10 dakika kadar dinlendirildikten sonra servis edilir

h 4Tavuk Büryan Tarifi Videolu Anlatımı
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt