iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler
*8 tane tavuk but (parçalara ayrılmış bütün tavuk da ola bilir)
*1 çorba kasesi baldo pirinç
*1 tane orta boy kuru soğan
*3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı tuz
*Su ve tavuk suyu
Tavuk Büryan Tarifi Yapılışı Öncelikle tavukları yıkayıp tencereye alıyoruz, içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup hiç su eklemeden tavukların rengi dönene kadar pişiriyoruz Hafif kızarmaya başlayacak şekilde Daha sonra tuzunu ve 7 8 su bardağı su ilave edip ağzını kapatıp tavukların pişmesini bekliyoruz ,diğer tarafta pilav tenceresinin içine sıvı yağ ve tereyağını bırakın Soğanı ince ince doğrayın rengi dönmeden kavurun , pirinçleri iyice yıkayıp tencereye koyun, iyice kavurun daha sonra kavrulan pirinçi fırın kabına boşaltın Üzerine haşlanmış tavuk etlerini dizin tavuğun suyunu süzerek üzerini 1 parmak geçecek şekilde dökün, tuzunu kontrol edip 200 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirin
*8 tane tavuk but (parçalara ayrılmış bütün tavuk da ola bilir)
*1 çorba kasesi baldo pirinç
*1 tane orta boy kuru soğan
*3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı tuz
*Su ve tavuk suyu
Tavuk Büryan Tarifi Yapılışı Öncelikle tavukları yıkayıp tencereye alıyoruz, içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup hiç su eklemeden tavukların rengi dönene kadar pişiriyoruz Hafif kızarmaya başlayacak şekilde Daha sonra tuzunu ve 7 8 su bardağı su ilave edip ağzını kapatıp tavukların pişmesini bekliyoruz ,diğer tarafta pilav tenceresinin içine sıvı yağ ve tereyağını bırakın Soğanı ince ince doğrayın rengi dönmeden kavurun , pirinçleri iyice yıkayıp tencereye koyun, iyice kavurun daha sonra kavrulan pirinçi fırın kabına boşaltın Üzerine haşlanmış tavuk etlerini dizin tavuğun suyunu süzerek üzerini 1 parmak geçecek şekilde dökün, tuzunu kontrol edip 200 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirin