Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Büryan

Tavuk Büryan

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo tavuk baget ( Ben tavuk göğsü kullandım sevdiğim için )
*2 bardak pirinç
*2 bardak su
*Sıvıyağ
*1 adet yeşil soğan
*1 adet biber
*2 3 diş sarımsak
*2 adet domates rendesi
*Biraz salça
*Tuz, karabiber, köri, pul biber

Tavuk Büryan Tarifi Yapılışı
Tavukları yıkayıp haşlıyoruz Pirinci yıkayıp süzüyoruz Tavaya yağ ekleyip soğanları kavuruyoruz üzerine sarımsakları ekleyip çeviriyoruz Biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz Domates rendesini ekliyoruz Salçayı da ekleyip biraz pişiriyoruz Pirinci, tuzu, baharatları ekleyip kavuruyoruz Altını kapatıyoruz Fırın tepsisine pirincimizi ekliyoruz Eşit şekilde dağıtıyoruz tavukları üstüne dizip 3 5 bardak tavuk suyunu ilave ediyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz Fırının en alt katına koymanız lazım ki pirinç taneleri kurumasın Püf nokta olarak da ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyup fırına koyuyoruz Afiyet olsun ??
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt