iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo tavuk baget ( Ben tavuk göğsü kullandım sevdiğim için )
*2 bardak pirinç
*2 bardak su
*Sıvıyağ
*1 adet yeşil soğan
*1 adet biber
*2 3 diş sarımsak
*2 adet domates rendesi
*Biraz salça
*Tuz, karabiber, köri, pul biber
Tavuk Büryan Tarifi Yapılışı
Tavukları yıkayıp haşlıyoruz Pirinci yıkayıp süzüyoruz Tavaya yağ ekleyip soğanları kavuruyoruz üzerine sarımsakları ekleyip çeviriyoruz Biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz Domates rendesini ekliyoruz Salçayı da ekleyip biraz pişiriyoruz Pirinci, tuzu, baharatları ekleyip kavuruyoruz Altını kapatıyoruz Fırın tepsisine pirincimizi ekliyoruz Eşit şekilde dağıtıyoruz tavukları üstüne dizip 3 5 bardak tavuk suyunu ilave ediyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz Fırının en alt katına koymanız lazım ki pirinç taneleri kurumasın Püf nokta olarak da ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyup fırına koyuyoruz Afiyet olsun ??
*1 kilo tavuk baget ( Ben tavuk göğsü kullandım sevdiğim için )
*2 bardak pirinç
*2 bardak su
*Sıvıyağ
*1 adet yeşil soğan
*1 adet biber
*2 3 diş sarımsak
*2 adet domates rendesi
*Biraz salça
*Tuz, karabiber, köri, pul biber
Tavuk Büryan Tarifi Yapılışı
Tavukları yıkayıp haşlıyoruz Pirinci yıkayıp süzüyoruz Tavaya yağ ekleyip soğanları kavuruyoruz üzerine sarımsakları ekleyip çeviriyoruz Biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz Domates rendesini ekliyoruz Salçayı da ekleyip biraz pişiriyoruz Pirinci, tuzu, baharatları ekleyip kavuruyoruz Altını kapatıyoruz Fırın tepsisine pirincimizi ekliyoruz Eşit şekilde dağıtıyoruz tavukları üstüne dizip 3 5 bardak tavuk suyunu ilave ediyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz Fırının en alt katına koymanız lazım ki pirinç taneleri kurumasın Püf nokta olarak da ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyup fırına koyuyoruz Afiyet olsun ??