iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Ciğeri İle Nefis İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket tavuk ciğeri (350 gr)
*2 su bardağı pirinç
*2 su bardağı haşlanmış ciğerin suyu
*1 su bardağı su
*1 avuç kuş üzümü
*1 avuç dolmalık fıstık
*1 çay kaşığı tuz, şeker, karabiber, tarçın
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı tereyağ
Tavuk Ciğeri İle Nefis İç Pilav Tarifi Yapılışı Ciğeri bol suda yıkayıp iyice temizleyelim Bol suda haşlayalım Haşlanmış ciğerleri küçük küçük doğrayalım Diğer yandan bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup fıstıkları kavuralım Kavrulmuş fistıkların üzerine sıcak suda bekletilmiş pirinçi süzüp ekleyelim Ardından sırasıyla ciğer ve suda bekletilmiş kuş üzümünü ekleyip bir iki defa karıştıralım Haşladığımız ciğerin suyundan 2 su bardağı ve 1 su bardağı suyu ekleyelim Tencerenin kapağını kapatıp kaynatalım Pilavımız suyunu çekerken tuz, şeker, tarçın ve karabiberi ekleyelim ve ocağın altını kısalım Pirinçler suyunu çekince tencereyi ocaktan alıp demlenmeye bırakalım
Hafif bir tarif Herkese tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun
*Yarım paket tavuk ciğeri (350 gr)
*2 su bardağı pirinç
*2 su bardağı haşlanmış ciğerin suyu
*1 su bardağı su
*1 avuç kuş üzümü
*1 avuç dolmalık fıstık
*1 çay kaşığı tuz, şeker, karabiber, tarçın
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı tereyağ
Tavuk Ciğeri İle Nefis İç Pilav Tarifi Yapılışı Ciğeri bol suda yıkayıp iyice temizleyelim Bol suda haşlayalım Haşlanmış ciğerleri küçük küçük doğrayalım Diğer yandan bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup fıstıkları kavuralım Kavrulmuş fistıkların üzerine sıcak suda bekletilmiş pirinçi süzüp ekleyelim Ardından sırasıyla ciğer ve suda bekletilmiş kuş üzümünü ekleyip bir iki defa karıştıralım Haşladığımız ciğerin suyundan 2 su bardağı ve 1 su bardağı suyu ekleyelim Tencerenin kapağını kapatıp kaynatalım Pilavımız suyunu çekerken tuz, şeker, tarçın ve karabiberi ekleyelim ve ocağın altını kısalım Pirinçler suyunu çekince tencereyi ocaktan alıp demlenmeye bırakalım
Hafif bir tarif Herkese tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun