Akşam yemeğinde ne yapsam diye düşünenler için hem pratik hem de lezzeti damaklarda kalacak olan bir tanımımız var. Tavuk ciğeri yanında bulgur pilavı ve yoğurt ile servis edildiğinde süper oluyor. Pekala tavuk ciğeri nasıl pişirilir? Tavuk ciğeri pişirmenin püf noktaları nelerdir? Öğrenmek için kesinlikle tıklayın...
Türk mutfağının lezzetli yemekleri arasında listenin en başında bölge alan tıpkı vakitte meşhur lokantaları olan tavuk ciğeri ekonomik ve pratik akşam yemeği arayanların kesinlikle denemesi gereken bir tanım. Prodüksiyonu yalnızca 10 dakikanızı alacak tavuk ciğeri piyazlık doğranmış kuru soğanlar, al dolmalık biber ve maydanoz yapraklarıyla servis edebileceğiniz bir yemek.
TAVUK CİĞERİ TANIMI:
GEREÇLER
Yarım kilogram tavuk ciğeri
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet tavuk bulyon
Göz kararı zeytinyağı
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye yağı koyun ve akabinde soğanları piyazlık bir biçimde doğrayarak yağın içinde karıştırın.
Daha sonra incecik doğranmış soğanları da ekleyerek kavurma sürecine devam edin.
5 dakika kadar kavurduktan sonra geri kalan gereçleri de ekleyerek pişince sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...