Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Ciğeri Pate

Tavuk Ciğeri Pate

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler 400 gr tavuk ciğeri 200 gr tereyağı 1 büyük soğan 1 büyük diş sarımsak 1 yemek kaşığı brandy veya konyak Tuz ve karabiber Hazırlanışı
Tereyağının yarısını büyük bir sos tavasında eritin Sonra ince doğranmış soğanları ekleyerek, renk almadan pişirin Soğanlar piştikten sonra, ince kıyılmış sarımsağı ekleyip yaklaşık 12 dakika daha pişirin
Ciğerleri temizleyin, rengi değişik ve gözünüze iyi gözükmeyen parçalarını kullanmamaya dikkat edin Suyun altında yıkayıp, peçeteyle iyice kurulayın Ciğerleri, soğanları pişirdiğiniz tavaya ekleyip, dışı renk alana kadar ortaiyi ateşte pişirin
Pişirmenin son aşaması olarak bir kaşık brandy veya konyağı tavaya ekleyin Alkolün meydana getireceği alevden dolayı, yanınızda ateşi kapatabilmek için büyük bir tencere kapağı bulundurun ve bu işlemi yaparken kendinizi güvenlik açısından tavadan biraz uzak tutmaya çalışın Alev söndüğünde tuz ve biber ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın
Ciğer ve soğan karışımını mikserde kalan tereyağı ile birlikte karıştırın Hazır olduktan sonra kullanmak istediğiniz kaba doldurun Tavuk ciğer pateyi buzdolabında 34 gün tutabilirsiniz Fazla beklemeden tüketilmelidir Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt