iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 soğan
*4 kaşık sıvı yağ
*Yarım kilo tavuk eti (kemikli but)
*2 parça ciğer
*4 çorba kaşığı domates salçası (veya 2 domates)
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı tel şehriye
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 kaşık un
*1 litre su etleri kaynattığımız suyumuzu da ekliyoruz)
Terbiyesi için;
*1 yumurta
*4 kaşık yoğurt
Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı İlk başta yarım 1 litre kaynar suda etlerimizi haşlıyoruz, etler yumuşayınca ocağın altını *kapatalım Biraz soğuduktan sonra etlerimizi küçük küçük kesiyoruz Ayrı bir tencerede soğanımızı rendeleyip ,sıvı yağımızı *ekleyip, üzerine domates ve biber salçasını ekleyip, hafif hafif kavurmaya başlayalım Üzerine kaynayan et suyunu ve 1 litre normal suyumuzu ekleyelim 1015 dakika kaynadıktan sonra tel şehriyelerini ilave edelim Ayrı bir kapta unumuzu ve suyumuzu boza kıvamına gelene kadar çırpalım Bu karışımı kaynamakta olan çorbamızın üzerine ekleyip yavaş yavaş karıştıralım Çorbamız koyu bir kıvam alana kadar kaynamaya bırakalım Çorbamız kaynadıktan sonra terbiyesi için 1 yumurta ve 4 kaşık yoğurdu iyice çırpalım Çırptıktan sonra çorbamızın altını tamamen açalım, fokurdamaya başladıktan sonra çorbamızın içinde 2 kepçe alıp terbiyeyi yaptığımız kaba ekleyelim karıştıralım Daha sonra çorbamıza yavaş yavaş ekleyelim fokurdamaya başladıktan sonra altını kapatalım Demlenmeye bırakalım Şimdiden afiyet olsun hanımlar?
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
*1 soğan
*4 kaşık sıvı yağ
*Yarım kilo tavuk eti (kemikli but)
*2 parça ciğer
*4 çorba kaşığı domates salçası (veya 2 domates)
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı tel şehriye
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 kaşık un
*1 litre su etleri kaynattığımız suyumuzu da ekliyoruz)
Terbiyesi için;
*1 yumurta
*4 kaşık yoğurt
Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı İlk başta yarım 1 litre kaynar suda etlerimizi haşlıyoruz, etler yumuşayınca ocağın altını *kapatalım Biraz soğuduktan sonra etlerimizi küçük küçük kesiyoruz Ayrı bir tencerede soğanımızı rendeleyip ,sıvı yağımızı *ekleyip, üzerine domates ve biber salçasını ekleyip, hafif hafif kavurmaya başlayalım Üzerine kaynayan et suyunu ve 1 litre normal suyumuzu ekleyelim 1015 dakika kaynadıktan sonra tel şehriyelerini ilave edelim Ayrı bir kapta unumuzu ve suyumuzu boza kıvamına gelene kadar çırpalım Bu karışımı kaynamakta olan çorbamızın üzerine ekleyip yavaş yavaş karıştıralım Çorbamız koyu bir kıvam alana kadar kaynamaya bırakalım Çorbamız kaynadıktan sonra terbiyesi için 1 yumurta ve 4 kaşık yoğurdu iyice çırpalım Çırptıktan sonra çorbamızın altını tamamen açalım, fokurdamaya başladıktan sonra çorbamızın içinde 2 kepçe alıp terbiyeyi yaptığımız kaba ekleyelim karıştıralım Daha sonra çorbamıza yavaş yavaş ekleyelim fokurdamaya başladıktan sonra altını kapatalım Demlenmeye bırakalım Şimdiden afiyet olsun hanımlar?
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir