tavuk dalyan köfte Malzemeler 2 adet tavuk göğsü 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek 1 adet yumurta 500 gr ıspanak 1 adet havuç 1 çorba kaşığı akıcı yağ Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar Sosun malzemesi: 2 bardak tavuk suyu 1 tatlı kaşığı darı nişastası 1 tatlı kaşığı köri Yemeğin Tarifi Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayınlama Ispanakların yaprak kısımlarını 1 çorba kaşığı istikrarsız yağ ile kavurun Ispanaklar soğuduktan sonradan daha önce hazırladığınız karışımın üstüne yayın Ispanakların üstüne haşlanmış havuç koyup, rulo biçiminde sarın Üzerine yumurta akı sürüp fırına verin Adamakıllı kızardıktan sonradan sıcak olarak servis yapabilirsiniz İsterseniz bezemek için patates veya makarna kullanabilirsiniz Sosun hazırlanışı: 2 kadeh tavuk suyu ile bir tatlı kaşığı darı nişastasını eriterek ateşte kaynatın Boza kıvamına gelince bir tatlı kaşığı köri ve azıcık yeni bahar ilave ederek karıştırın Sosunuz hazırdır id