iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Döner (Dondurucuya) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg tavuk göğüs eti
*1 küçük boy kuru soğan
*2 veya 3 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı olmak üzere:
*kekik, pulbiber, karabiber
*Seviyorsanız acı toz kırmızıbiber
*Tuz
Tavuk Döner (Dondurucuya) Tarifi Yapılışı Merhabalar
Çalışan bayanlar, eve geldiğinde yemek yapmak bazen uzun sürer
Ben bu tarifimi müsait bir zamanda yapıp dondurucuya koyuyorum
Pratik olduğu için uzun sürmüyor
Yada ani bir misafir geldiğinde pilavı yapıncaya kadar çözünen döneri tavada ızgara yapıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz
Veya canınız döner istediğinde kendi ev yapımı döneri iç rahatlığıyla yiyebilirsiniz
Tavuk etinin üzerindeki gereksiz, yağ, kıkırdak gibi parçaları temizleyip yıkayın Suyunu süzmeye bırakın Soğanı rendeleyip suyunu sıkın Sarımsakları ezin Bütün malzemeyi
bir kapta yoğurt, sıvı yağ( yağ koymamızın sebebi etin yağsız olmasından, yoğurt ise et pişerken lokum gibi yumuşak olması için ), sevdiğiniz baharatlardan bir karışım hazırlayın
Tezgah üzerine streç yayın Süzülen tavuk etini kalın yerlerini ikiye bölün Ama ayırmayın Sadece etin biraz incelmesi için Resimlerden bakabilirsiniz
Streçin üzerine bir parça eti koyup sostan kaşıkla her yerine sürün Üzerine tekrar et koyarak soslayın Bütün etleri kat kat soslayıp strece sarın Veeeee dondurucuya atın
İstediğiniz zaman çıkarın Pişirip afiyetle yiyin
Ben tavada ızgara gibi pişirdim Pilav eşliğinde domates ve biber kızartıp servis yaptım
Deneyecek arkadaşlara kolay gelsin
*1 kg tavuk göğüs eti
*1 küçük boy kuru soğan
*2 veya 3 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı olmak üzere:
*kekik, pulbiber, karabiber
*Seviyorsanız acı toz kırmızıbiber
*Tuz
Tavuk Döner (Dondurucuya) Tarifi Yapılışı Merhabalar
Çalışan bayanlar, eve geldiğinde yemek yapmak bazen uzun sürer
Ben bu tarifimi müsait bir zamanda yapıp dondurucuya koyuyorum
Pratik olduğu için uzun sürmüyor
Yada ani bir misafir geldiğinde pilavı yapıncaya kadar çözünen döneri tavada ızgara yapıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz
Veya canınız döner istediğinde kendi ev yapımı döneri iç rahatlığıyla yiyebilirsiniz
Tavuk etinin üzerindeki gereksiz, yağ, kıkırdak gibi parçaları temizleyip yıkayın Suyunu süzmeye bırakın Soğanı rendeleyip suyunu sıkın Sarımsakları ezin Bütün malzemeyi
bir kapta yoğurt, sıvı yağ( yağ koymamızın sebebi etin yağsız olmasından, yoğurt ise et pişerken lokum gibi yumuşak olması için ), sevdiğiniz baharatlardan bir karışım hazırlayın
Tezgah üzerine streç yayın Süzülen tavuk etini kalın yerlerini ikiye bölün Ama ayırmayın Sadece etin biraz incelmesi için Resimlerden bakabilirsiniz
Streçin üzerine bir parça eti koyup sostan kaşıkla her yerine sürün Üzerine tekrar et koyarak soslayın Bütün etleri kat kat soslayıp strece sarın Veeeee dondurucuya atın
İstediğiniz zaman çıkarın Pişirip afiyetle yiyin
Ben tavada ızgara gibi pişirdim Pilav eşliğinde domates ve biber kızartıp servis yaptım
Deneyecek arkadaşlara kolay gelsin