Tavuk eti çabuk bozulan besinlerden bir tanesi olduğu üzere birebir hengamda hem pişirirken hem de saklarken dikka etmeniz gereken bir besindir. Tavuk etinin nasıl saklanması gerektiğini ve püf noktaları sizlere aktarıyoruz.
Tavuk eti denilince akla gelen birinci tasavvur hormonlu yahut taze olup olmadığıdır. Hormon tasarrufu ucuz olmadığı üzere tavuk üretimi bütçesini de artıran ölçülü olmayan bir durumdur. Günümüzde tavuğa nazaran bir hormon üreten rastgele bir şirket olmadığı tabir edilmektedir. Pekala, tavuk eti nasıl saklanmalı ve nasıl koruma edilmelidir? Tavuk etini saklamanın püf noktalarına değindiğimiz sayfamızın içeriğine göz atınız.
TAVUK ETİ NASIL SAKLANIR?
- Tavuk etini aldıktan sonra en ziyade 1 günden ziyade buzdolabında bekletilmemeli ve tüketmemelisiniz.
- Tavuk etini görünür bir devir sonra tüketecekseniz şayet plastik folyo yahut gibisi bir şeyle sarınız ve derin dondurucuda saklayınız. ( 3 ay kadar orada kalabilir)
- Tavuk etini keserken tahta kesme tahtası kullanılmaması önerilir. Plastik tahta üzerinde kesmeye ihtimam şovunuz.
- Tavuk etini sote yapmak için ufak kesimlere ayırmak isterseniz, tahta yapılı kesme tahtanın üzerinde yapmayınız. Aksi halde tahtanın üzerindeki mikroorganizmalar ete bulaşabilir. Tahta tarafına plastik tahta tasarrufuna dikkat ediniz.