iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
TAVUK FAİTA
1 kırmızı soğan
1 sarı dolma biber
1 kırmızı dolma biber
2 adet göğüs tavuk eti
4 adet tortilla
MARİNASYON İÇİN:
1 adet chili biberi
1 adet lime kabuğu rendesi ve arzuya göre limon suyu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz acı biber
Zeytinyağı
Tuzkarabiber
AVOKADO SOS:
2 adet olgun avokado
12 adet lime veya limon suyu
1 orta boy domates
1 küçük boy kırmızı soğan
Acı sos veya chili biberi
Tuz
SERVİS İÇİN:
1 adet lime
Kişniş
Avokado sos
Süzme yoğurt
Rende kaşar peyniri
Bir adet chili biberini ve sarımsağı ince kıyın Limon kabuğu rendesi, kimyon, kırmızı toz biber, tuz, karabiber ve göz kararı zeytinyağıyla hepsini karıştırın
Kırmızı soğan, sarı ve kırmızı biberleri uzunlamasına aynı boyda olacak şekilde kesin
Geniş ve yayvan bir kaba tavukları, soğan ve biberleri koyun Üzerine hazırladığınız sosu ilave edin Üzerine bir strech filmle kapatıp biraz bekletin
Bu arada avokado sosunu hazırlayın 2 adet avokadoyu soyup bir kaseye koyun 1 limon suyunu sıkın Domatesin çekirdeklerini çıkarın ve kırmızı soğanla birlikte küçük küplere kesip ekleyin Birkaç damla acı sos ve tuzla tatlandırın Arzuya göre kişniş ekleyebilirsiniz Hepsini karıştırın ama fazlada parçalamayın
Avokado sos, süzme yoğurt ve rende cheddar peynirini küçük kaplara koyun Tortillaları temiz bir beze sararak fırında ısınmaya bırakın
Marine kabından tavukları alıp kızdırdığınız izli tavada her iki tarafını pişirin Daha sonra 45 dakika kenarda bekletin ve biberler boyunda dilimleyin
Soğan ve biberleri yumuşayana kadar soteleyin
Servis için bir ahşaba tavukları alın Sebzeleri kenarına koyunKüçük kapları etrafına dizin Fırından tortillaları çıkarıp koyun Limon dilimi ve kişnişle beraber servis edin
ARDANIN MUTFAĞI
TAVUK FAİTA
1 kırmızı soğan
1 sarı dolma biber
1 kırmızı dolma biber
2 adet göğüs tavuk eti
4 adet tortilla
MARİNASYON İÇİN:
1 adet chili biberi
1 adet lime kabuğu rendesi ve arzuya göre limon suyu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz acı biber
Zeytinyağı
Tuzkarabiber
AVOKADO SOS:
2 adet olgun avokado
12 adet lime veya limon suyu
1 orta boy domates
1 küçük boy kırmızı soğan
Acı sos veya chili biberi
Tuz
SERVİS İÇİN:
1 adet lime
Kişniş
Avokado sos
Süzme yoğurt
Rende kaşar peyniri
Bir adet chili biberini ve sarımsağı ince kıyın Limon kabuğu rendesi, kimyon, kırmızı toz biber, tuz, karabiber ve göz kararı zeytinyağıyla hepsini karıştırın
Kırmızı soğan, sarı ve kırmızı biberleri uzunlamasına aynı boyda olacak şekilde kesin
Geniş ve yayvan bir kaba tavukları, soğan ve biberleri koyun Üzerine hazırladığınız sosu ilave edin Üzerine bir strech filmle kapatıp biraz bekletin
Bu arada avokado sosunu hazırlayın 2 adet avokadoyu soyup bir kaseye koyun 1 limon suyunu sıkın Domatesin çekirdeklerini çıkarın ve kırmızı soğanla birlikte küçük küplere kesip ekleyin Birkaç damla acı sos ve tuzla tatlandırın Arzuya göre kişniş ekleyebilirsiniz Hepsini karıştırın ama fazlada parçalamayın
Avokado sos, süzme yoğurt ve rende cheddar peynirini küçük kaplara koyun Tortillaları temiz bir beze sararak fırında ısınmaya bırakın
Marine kabından tavukları alıp kızdırdığınız izli tavada her iki tarafını pişirin Daha sonra 45 dakika kenarda bekletin ve biberler boyunda dilimleyin
Soğan ve biberleri yumuşayana kadar soteleyin
Servis için bir ahşaba tavukları alın Sebzeleri kenarına koyunKüçük kapları etrafına dizin Fırından tortillaları çıkarıp koyun Limon dilimi ve kişnişle beraber servis edin
ARDANIN MUTFAĞI
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.