Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Frikase

Tavuk Frikase

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavuk Frikase



Malzemeler
500 g tavuk but göğüs baget
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet yumurta sarısı
23 çorba kaşığı yoğurt
12 limon suyu
2 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Sıvıyağ, tereyağı

Yapılışı
İyi Akşamlar herkese ? Bu akşam için nefis bir Tavuk Frikase yaptım Bu tarifi bir takipçimin isteği üzerine yaptım Kendisi Bulgaristan göçmeni bir teyzenin evinde yemiş ve çok beğenmiş Bana da, eğer biliyorsanız paylaşırmısınız diye sordu, fakat yemeğin adını bilmiyordu O mudur, bu mudur derken, galiba adı fırkasen dedi Benim de aklıma o zaman geldi Frikase olabileceği Frikase et, balık, tavuk, köfte ve çeşitli sebzelerle hazırlanan beyaz soslu bir yemek çeşididir Aslında bizim mutfağımıza ait değil bildiğim kadarıyla, fakat Balkan mutfağında yaygın olarak yapılır Çok emin değilim ama Fransız veya Alman Mutfağına ait bir yemek sanırsam Neyse Velhasıl kelam çok lezzetli

Yıkanmış olan tavuklar uygun bir tencereye konulur Dörde bölünmüş soğan ve halka doğranmış havuçlar da eklenir Üzerine çıkacak kadar su, damak zevkinize göre de tuz eklenerek pişirilir
Pişmiş olan tavuklar kevgir yardımıyla bir kenara çıkartılır İster bütün halde, ister etler didiklenerek tavada biraz sıvı yağda birkaç dakika kızartılır (Veya bu aşama tamamen atlanabilir Tamamen arzunuza kalmış )
Derin bir tavada ister tereyağı, ister birkaç kaşık sıvı yağ ile un kavrulur Kokusu çıkmaya başlayınca tavuk suyundan birkaç kepçe ilave ederek, kıvamına göre arttırarak hızlı hızlı karıştırılır
Bir kasede yoğurt, yumurta sarıları ve limon suyu çırpılır Kaynamakta olan sostan bir iki kaşık alınır ve yoğurtlu karışıma eklenerek ılıtılır
Ilınmış olan yumurtalı yoğurt, yavaş yavaş sosun içine eklenir ve çırpmaya devam edilir Bir iki dakika kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı karabiber eklenir ve ocak kapatılır
Kızartılmış tavuklar servis tabağına alınır, üzerine hazır olan sos dökülür
Bir tavada birkaç kaşık sıvı yağ ve kırmızı biber ile sos hazırlanır Hazır olan biberli sos yemeğin üzerine dökülür, sıcak sıcak servis edilir AFİYET OLSUN!
(Yemeği sevdiğiniz sebzelerle hazırlayabilir, servis esnasında ince kıyılmış maydanoz kullanabilirsiniz Ben yemeği iki kişilik hazırladım, siz kendinize göre miktarları değiştirebilirsiniz, fakat iki yumurta sarısı epey bir sos için yeterli olacaktır Tavuğu haşlarken içine katılan sebzeleri, birkaç kaşık tavuk suyu ile birlikte blenderdan geçirerek sosun içine katabilirsiniz Ayrıca mantar severler mantar da ekleyebilir )

nefisyemektarifleri




 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt