iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Göğsü Kivili Tarifi İçin Malzemeler TAVUK GÖĞSÜ;
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*100 gr katı yağ
*7 yemek kaşığı şeker
*1 yumurta
*1 tane normal falım sakız
*1 paket vanilya
KİVİ JÖLESİ;
*4 adet kivi
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı şeker
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
Tavuk Göğsü Kivili Tarifi Yapılışı Jöle için önce kiviler robottan geçirilerek süzgeçden süzülür ve içerisine nişasta, şeker, su ilave edilerek ve sürekli karıştırarak kaynamaya başlayıp katılaşana kadar pişirilir servis yapılacak tepsi veya kaseye dökülür üzerine incecik kesilmiş kiviler sıralanır
Jöle istenilen her meyveden aynı ölçülerle yapılabilir
Tavuk göğsü için süt, şeker, un, nişasta, yumurta, katı yağ, sakız hepsi birden güzelce karıştırılır ve ocakta sürekli karıştırarak kaynamaya başlayıp katılaşana kadar pişirilir indirmeye yakın vanilya ilave edilir piştikten sonra ocaktan alıp mikserle 10 dakika çırpılır ve kivili jölenin üzerine dökülür dolapta soğutulduktan sonra üzeri süslenerek servis yapılır Ben değişiklik olsun diye fotoğrafta da görüldüğü gibi kalıplar içerisine hem jöleden hem tavuk göğsünde koyarak görsel bir görüntü yakaladım
AFİYET OLSUN
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*100 gr katı yağ
*7 yemek kaşığı şeker
*1 yumurta
*1 tane normal falım sakız
*1 paket vanilya
KİVİ JÖLESİ;
*4 adet kivi
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı şeker
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
Tavuk Göğsü Kivili Tarifi Yapılışı Jöle için önce kiviler robottan geçirilerek süzgeçden süzülür ve içerisine nişasta, şeker, su ilave edilerek ve sürekli karıştırarak kaynamaya başlayıp katılaşana kadar pişirilir servis yapılacak tepsi veya kaseye dökülür üzerine incecik kesilmiş kiviler sıralanır
Jöle istenilen her meyveden aynı ölçülerle yapılabilir
Tavuk göğsü için süt, şeker, un, nişasta, yumurta, katı yağ, sakız hepsi birden güzelce karıştırılır ve ocakta sürekli karıştırarak kaynamaya başlayıp katılaşana kadar pişirilir indirmeye yakın vanilya ilave edilir piştikten sonra ocaktan alıp mikserle 10 dakika çırpılır ve kivili jölenin üzerine dökülür dolapta soğutulduktan sonra üzeri süslenerek servis yapılır Ben değişiklik olsun diye fotoğrafta da görüldüğü gibi kalıplar içerisine hem jöleden hem tavuk göğsünde koyarak görsel bir görüntü yakaladım
AFİYET OLSUN