iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Göğsü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi İçin:
125 gram (yarım paket) margarin,
1 litre (5 su bardağı) süt,
1,5 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
1 paket vanilya (5 gr)
Üzeri İçin:
1 paket çikolata sosu,
Süt (çikolata sosu için üzerinde yapılan miktar kadar)
Tavuk Göğsü Pastası Yapılışı
Margarini karıştırarak eritelim
Üzerine unu ilave edip birazcık kavuralım
Sonra şekeri ilave edip kavurmaya devam edelim (bu aşamada altını yakmadan kavurmak önemli)
Kavurma işlemi bittikten sonra azar azar karıştırarak sütü ilave edelim
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim
Ocaktan aldıktan 2 dakika sonra içine vanilyayı ilave edip karıştıralım
Hazırladığımız muhallebiyi bir borcama döküp eşit şekilde yayalım ve soğumaya bırakalım
Üzeri için; tencereye toz çikolata sosunu ve sütü koyalım
Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakalım
Soğuk muhallebinin üzerine soğuk çikolata sosunu döküp eşit şekilde yayalım
Sonra tatlımızı buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakalım
1 gün buzdolabında bekletirseniz servis tabağına almanız daha kolay olur
Tavuk Göğsü Pastamızı kalıpta da yapabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Muhallebisi İçin:
125 gram (yarım paket) margarin,
1 litre (5 su bardağı) süt,
1,5 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
1 paket vanilya (5 gr)
Üzeri İçin:
1 paket çikolata sosu,
Süt (çikolata sosu için üzerinde yapılan miktar kadar)
Tavuk Göğsü Pastası Yapılışı
Margarini karıştırarak eritelim
Üzerine unu ilave edip birazcık kavuralım
Sonra şekeri ilave edip kavurmaya devam edelim (bu aşamada altını yakmadan kavurmak önemli)
Kavurma işlemi bittikten sonra azar azar karıştırarak sütü ilave edelim
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim
Ocaktan aldıktan 2 dakika sonra içine vanilyayı ilave edip karıştıralım
Hazırladığımız muhallebiyi bir borcama döküp eşit şekilde yayalım ve soğumaya bırakalım
Üzeri için; tencereye toz çikolata sosunu ve sütü koyalım
Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakalım
Soğuk muhallebinin üzerine soğuk çikolata sosunu döküp eşit şekilde yayalım
Sonra tatlımızı buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakalım
1 gün buzdolabında bekletirseniz servis tabağına almanız daha kolay olur
Tavuk Göğsü Pastamızı kalıpta da yapabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız