iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
125 gr margarin veye tereyağ 1 su bardağı tepeleme un 1 litre süt 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker 12 paket vanilya Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 15dk
Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yapılışı
Herkese Sağlıklı Mutlu Huzurlu Ramazanlar İftardan sonra canınız hafif bir tatlı çekiyorsa bu tatlı tam size göre
Bu tatlıyı ilk sevgili editörümüz @elifatalar hanımın tarifiyle yapmıştım Bu kez yaptığımda sizlerle de paylaşmak istedim
Hazırlanışı Teremyağ tencereye alınır ve eritilir 1 su bardağı tepeleme un ilave edilir ve bir iki dakika kavrulur
1 litre süt bir yandan eklenerek bir yandan da tel çırpıcıyla karıştırılır (Hızlı bir şekilde )
Şekeri ilave edilir ve hızlıca çırpmaya devam edilir Minik minik topaklanmalardankurtulmak için hızlıca çırpmak çok önemli
muhallebi üzeri göz göz olana kadar çırparak karıştırılır Sonra Ocak’tan alınır
Vanilya eklenir ve mikser ile 23 dk çırpılır
Suyla ıslatılmış borcama dökülür eşit bir şekilde yayılır Soğuduktan sonra buz dolabına kaldırılır 34 saat dinlendirilir
Bir gün önceden yapabilirsiniz Sabahtan yapıp aksama servis edebilirsiniz Çok basit ve cooookkk lezzetli bir tarif mutlaka deneyin Afiyet olsun
125 gr margarin veye tereyağ 1 su bardağı tepeleme un 1 litre süt 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker 12 paket vanilya Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 15dk
Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yapılışı
Herkese Sağlıklı Mutlu Huzurlu Ramazanlar İftardan sonra canınız hafif bir tatlı çekiyorsa bu tatlı tam size göre
Bu tatlıyı ilk sevgili editörümüz @elifatalar hanımın tarifiyle yapmıştım Bu kez yaptığımda sizlerle de paylaşmak istedim
Hazırlanışı Teremyağ tencereye alınır ve eritilir 1 su bardağı tepeleme un ilave edilir ve bir iki dakika kavrulur
1 litre süt bir yandan eklenerek bir yandan da tel çırpıcıyla karıştırılır (Hızlı bir şekilde )
Şekeri ilave edilir ve hızlıca çırpmaya devam edilir Minik minik topaklanmalardankurtulmak için hızlıca çırpmak çok önemli
muhallebi üzeri göz göz olana kadar çırparak karıştırılır Sonra Ocak’tan alınır
Vanilya eklenir ve mikser ile 23 dk çırpılır
Suyla ıslatılmış borcama dökülür eşit bir şekilde yayılır Soğuduktan sonra buz dolabına kaldırılır 34 saat dinlendirilir
Bir gün önceden yapabilirsiniz Sabahtan yapıp aksama servis edebilirsiniz Çok basit ve cooookkk lezzetli bir tarif mutlaka deneyin Afiyet olsun