iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Kapama (Değişik Sunum) Tarifi İçin Malzemeler
*5 tavuk pirzola (kişi sayısına göre)
*2 bardak pilavlık bulgur
*Yarım kaşık domates kaşık
*Yarım kaşık biber salçası
*1 soğan
*1 kaşık tereyağ
*3 kaşık sıvı yağ
*Tuz
*Pulbiber
*Çeşni
*Su
Tavuk Kapama (Değişik Sunum) Tarifi Yapılışı Selamun aleyküm bismillah diyerek başlayalım
1
*Tavuk pirzolarının derilerini çıkaralım
*Tuz, pulbiber ve çeşni ile karıştırıp vaktiniz varsa biraz dinlendirelim
*Sonra tavanın altına derileri yayalım
*Üzerine tavukları dizelim ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak sulanana kadar pişirelim
*Sulandığında suyunu tavukların şeklini bozmadan bir tasa boşaltalım
*Sonra tavukları pişirmeye devam edelim
*Derilerin biraz yağı çıkınca onuda tasa alalım ve pişirmeye devam edelim
*İyice yağı çıkan derileri tavanın kenarına alalım
*Tavukların bir tarafı pişince diğer tarafını çevirelim
*Bir tık az pişirelim
*Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya yağlarla birlikte alıp, pembeleştirelim
*Salçaları da ekleyip biraz daha kavuralım
*Bulguru ekleyelim Biraz çevirip tavuğun suyunu ekleyip, biraz kavuralım
*Suyunu ve tuzunu ayarlayıp, pişmeye bırakalım
*Tam pişmeden başka bir tavanın dibine tavukların az pişmiş tarafı alta gelecek şekilde dizelim
*Üzerine pilavı yayıp biraz bastıralım
*Eğer ihtiyaç varsa biraz su ekleyip, pişirelim
*İyice piştiğine emin olduğumuzda altını kapatıp, biraz dinlendirelim
*Servis tabağına ters çevirip, servis edelim Afiyet şifa olsun
*5 tavuk pirzola (kişi sayısına göre)
*2 bardak pilavlık bulgur
*Yarım kaşık domates kaşık
*Yarım kaşık biber salçası
*1 soğan
*1 kaşık tereyağ
*3 kaşık sıvı yağ
*Tuz
*Pulbiber
*Çeşni
*Su
Tavuk Kapama (Değişik Sunum) Tarifi Yapılışı Selamun aleyküm bismillah diyerek başlayalım
1
*Tavuk pirzolarının derilerini çıkaralım
*Tuz, pulbiber ve çeşni ile karıştırıp vaktiniz varsa biraz dinlendirelim
*Sonra tavanın altına derileri yayalım
*Üzerine tavukları dizelim ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak sulanana kadar pişirelim
*Sulandığında suyunu tavukların şeklini bozmadan bir tasa boşaltalım
*Sonra tavukları pişirmeye devam edelim
*Derilerin biraz yağı çıkınca onuda tasa alalım ve pişirmeye devam edelim
*İyice yağı çıkan derileri tavanın kenarına alalım
*Tavukların bir tarafı pişince diğer tarafını çevirelim
*Bir tık az pişirelim
*Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya yağlarla birlikte alıp, pembeleştirelim
*Salçaları da ekleyip biraz daha kavuralım
*Bulguru ekleyelim Biraz çevirip tavuğun suyunu ekleyip, biraz kavuralım
*Suyunu ve tuzunu ayarlayıp, pişmeye bırakalım
*Tam pişmeden başka bir tavanın dibine tavukların az pişmiş tarafı alta gelecek şekilde dizelim
*Üzerine pilavı yayıp biraz bastıralım
*Eğer ihtiyaç varsa biraz su ekleyip, pişirelim
*İyice piştiğine emin olduğumuzda altını kapatıp, biraz dinlendirelim
*Servis tabağına ters çevirip, servis edelim Afiyet şifa olsun