iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
*6 7 adet baget
*Haşlamak için 5 su bardağı su
*2 su bardağı pirinç
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tereyağı
*Karabiber
*Tuz
Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı İlk önce tavuklarımızı haşlayalım, pirinçi sıcak tuzlu suda bekletelim, soğanları küçük küçük doğrayalım, tavaya alalım, 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip kavuralım, pirinçi süzüp soğanın üzerine ekleyelim kavuralım biraz karabiber ekleyip, altını kapatalım, borcamı biraz tereyağıyla yağlayalım, kavrulmuş pirinçi dökelim ,yayalım kaşıkla bastıralım üzerine haşlanmış tavukları dizelim bi kaç parça üzerine tereyağı koyalım,4 buçuk su bardağı tavuk suyuna biraz tuz atıp üzerine dikkatlice gezdirip dökelim ,180 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirelim, suyunu çekip piştiğinde fırını kapatalım, içinde 10 15 dakika dinlendirelim, sıcak servis edelim
Afiyet Olsun
*6 7 adet baget
*Haşlamak için 5 su bardağı su
*2 su bardağı pirinç
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tereyağı
*Karabiber
*Tuz
Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı İlk önce tavuklarımızı haşlayalım, pirinçi sıcak tuzlu suda bekletelim, soğanları küçük küçük doğrayalım, tavaya alalım, 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip kavuralım, pirinçi süzüp soğanın üzerine ekleyelim kavuralım biraz karabiber ekleyip, altını kapatalım, borcamı biraz tereyağıyla yağlayalım, kavrulmuş pirinçi dökelim ,yayalım kaşıkla bastıralım üzerine haşlanmış tavukları dizelim bi kaç parça üzerine tereyağı koyalım,4 buçuk su bardağı tavuk suyuna biraz tuz atıp üzerine dikkatlice gezdirip dökelim ,180 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirelim, suyunu çekip piştiğinde fırını kapatalım, içinde 10 15 dakika dinlendirelim, sıcak servis edelim
Afiyet Olsun