Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kapama

Tavuk Kapama

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

*6 7 adet baget
*Haşlamak için 5 su bardağı su
*2 su bardağı pirinç
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tereyağı
*Karabiber
*Tuz

Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı İlk önce tavuklarımızı haşlayalım, pirinçi sıcak tuzlu suda bekletelim, soğanları küçük küçük doğrayalım, tavaya alalım, 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip kavuralım, pirinçi süzüp soğanın üzerine ekleyelim kavuralım biraz karabiber ekleyip, altını kapatalım, borcamı biraz tereyağıyla yağlayalım, kavrulmuş pirinçi dökelim ,yayalım kaşıkla bastıralım üzerine haşlanmış tavukları dizelim bi kaç parça üzerine tereyağı koyalım,4 buçuk su bardağı tavuk suyuna biraz tuz atıp üzerine dikkatlice gezdirip dökelim ,180 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirelim, suyunu çekip piştiğinde fırını kapatalım, içinde 10 15 dakika dinlendirelim, sıcak servis edelim
Afiyet Olsun
 
858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt